Dragnea: M-am cam săturat să decontez pentru oricine are inițiativă în PSD

Data publicării:
dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că „s-a cam săturat” să fie „acarul Păun” și să „deconteze” orice inițiativă pe care o au membrii partidului, relatează Agerpres.

liviu dragnea fb

În ce privește legea grațierii, nu sunt de acord cu grațierea faptelor de corupție. Pe de altă parte, le-am spus asta și domnului Șerban Nicolae săptămâna trecută, și tuturor colegilor mei, nu sunt de acord cu atacurile destul de violente la adresa lui Șerban Nicolae pentru că este o dezbatere în Parlament. Parlamentarii au propuneri, amendamente, dezbaterile au început. Nu putem contesta ideea de dezbatere în Parlament, nu putem contesta dreptul unui parlamentar de a avea o idee, de a lansa în dezbatere o propunere. Eu nu sunt de acord cu ele”, a spus Liviu Dragnea la un post de televiziune.

Pe de altă parte, vă spun foarte sincer, m-am cam săturat să rămân, sau să fiu în continuare, acarul Păun, pentru oricine are inițiativă în PSD, eu să decontez. Am decontat cu referendumul, un referendum pe care nu l-am început eu, dar pe care l-aș susține și acum, pentru că a fost un referendum legitim și votat de peste 7,4 milioane de români, dar și pentru inițiative cum a fost aceea a domnului deputat Ciuhodaru prin care vrea să fie condamnați oamenii care ies în stradă și care demonstrează”, a spus Dragnea.

El a adăugat că, pe fond, proiectul lui Tudor Ciuhodaru e corect „într-o societate normală și democratică”, dar nu în această perioadă.

Eu am vorbit cu colegii mei și le spun în continuare, indiferent cât de bună este o măsură sau o inițiativă, ea trebuie explicată foarte bine înainte, pentru că altfel există o parte destul de bine organizată din presă și nu numai, și câteva ONG—uri care la orice inițiativă, dacă nu o explici bine înainte, denaturează sensul, intenția”, a mai spus președintele PSD.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat marți că nu crede că partidul îi va cere să își retragă amendamentele la proiectul de lege privind grațierea și a punctat că este un lucru firesc să existe opinii diferite ale liderilor social-democrați pe tema propunerilor sale de dezbatere parlamentară.

Nu se pune o asemenea problemă și nici nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să retrag niște amendamente. Cel mult, poate cere să mi le respingă, parlamentarii PSD să nu le susțină. Dreptul de a propune texte aflate în dezbatere rămâne valabil și nu se va schimba în PSD. Decizia politică e cu totul alta și nu se referă la ceea ce se propune ca dezbatere. Dacă la PSD se decide ca amendamentele mele să nu fie votate, să se voteze împotrivă, mai exact, aceasta va fi decizia, dar nu pentru dezbateri, nimeni nu îmi va interzice nici mie, nici altor colegi dreptul de a propune texte supuse dezbaterii publice”, a subliniat Șerban Nicolae, la finalul ședinței Comisiei juridice a Senatului.

El a adăugat că oamenii pot avea opinii diferite, referindu-se la ceea ce au spus pe această temă președintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Senatorul social-democrat a subliniat că amendamentele au fost făcute în calitatea sa de parlamentar și a amintit că președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a spus niciodată că ar fi interesat de o lege a grațierii.

Dezbaterile în Comisia juridică a Senatului pe proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate vor avea loc peste două săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Religia și...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...