Dragnea: Mă mulțumesc toate ministerele. Posibil să nu fie remaniere

Data actualizării: Data publicării:
170318_SORIN_GRINDEANU_TIMISOARA_20_INQUAM_PHOTOS_Cornel_Putan_Alin
Prim-ministrul Romaniei Sorin Grindeanu si presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea participa la o conferinta de presa organizata in Sala Revolutiei a Palatului Administrativ din Timisoara.

Dacă zilele trecute, lăsa a se înțelege că este iminentă schimbarea unor miniștri din Guvernul Grindeanu, șeful PSD pare să se fi răzgândit. La Bacău, Liviu Dragnea a declarat că-l mulțumește activitatea tuturor ministerelor și că „este posibil să nu fie niciun fel de remaniere”.

„Programul de guvernare este foarte riguros, dar ritmul trebuie menținut. Este posibil să nu fie niciun fel de remaniere, dar, dacă vom analiza că în anumite zone este nevoie de un impuls, este nevoie de un alt ritm decât cel care a fost până acum, eu cel puțin nu o să am niciun fel de ezitare”, a spus, vineri, la Bacău, Dragnea.

Întrebat dacă în acest moment are nemulțumiri față de activitatea vreunui ministru sau minister, Dragnea a spus: „Mă mulțumesc toate ministerele, și ca cetățean, și ca președinte de partid, și ca președinte al Camerei Deputaților”.

Acum câteva zile, președintele PSD spunea că, săptămâna viitoare, va face o analiză, împreună cu șeful ALDE și cu premierul Sorin Grindeanu, a activității miniștrilor. „O primă discuţie, după care, sigur, o să facem o discuţie în coaliţie şi cu colegii noştri, să ajungem la concluzia dacă, în actuala formulă, programul de guvernare poate fi pus în practică punct cu punct, exact aşa cum a fost aprobat în Parlament. Dacă vom ajunge la această concluzie, nu va fi cazul de remaniere. Dacă vom ajunge la o altă concluzie, că din cauza anumitor membri ai Guvernului - mă rog, pot fi mai multe cauze - se poate pune în pericol aplicarea unei părţi, sau a unor părţi din programul de guvernare, atunci se poate discuta şi despre remaniere”, declara Dragnea.

„Cred că totuși vorbim mult prea repede de remanieri”, a fost reacția premierului Sorin Grindeanu, într-un interviu acordat Agerpres.

Presa a relatat, pe surse, că ar putea fi înlocuiți din funcție, în luna iunie, cinci membri ai echipei Grindeanu. Doi dintre miniștrii față de care și-a manifestat public nemulțumirea Dragnea sunt ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri