Sari la conținut

Dragnea: Majorarea salariilor a redus plecările medicilor din România

Președintele PSD, Liviu Dragnea, arată că medicii nu mai părăsesc țara ca urmare a creșterilor de salarii decise de actuala guvernare.

171113_LIVIU_DRAGNEA_DECLARATII_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Citiți și Vlad Voiculescu îl acuză pe Dragnea de manipulare pe fondul plecării medicilor din România

Majorările salariale din sănătate au redus semnificativ plecările medicilor din România. E una din cele mai importante reușite ale programului nostru de guvernare!”, scrie Liviu Dragnea pe contul său de Facebook.

Președintele PSD face și o trimitere la un articol din care rezultă că, în 2017, au depus documente pentru a lucra în afara țării cu circa 70% mai puțin medici decât în 2016, potrivit unor calcule pe datele furnizate de Colegiul Medicilor din România.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, vorbea și el, anul trecut, despre criza medicilor. „România este confruntată cu o criză a medicilor și mai ales în orașele care nu sunt centre universitare, în orașele mici, în spitalele mici avem probleme. Cele mai mari probleme le avem pe zona de anestezie-terapie intensivă. Chiar în apropiere de București, la 100 km de București există spitale care sunt în imposibilitatea de a asigura linii de gardă”.

Întrebat fiind câți medici sunt în România, Bodog a răspuns: „mulți, foarte mulți”. „Depinde, cifre exacte nu am în momentul de față, însă cei mai mulți sunt medicii de familie, dacă vorbim de specialități, sunt pediatri care în momentul de față sunt destul de puțini, sunt chirurgi, sunt medici de medicină internă. (...) Nu avem la momentul de față o evidență la nivelul Ministerului Sănătății cu toți medicii”, a continuat ministrul Sănătății.