Dragnea, mesaj către contestatari: „Vorbesc mai multe după congres”

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la finalul perioadei de depunere a candidaturilor pentru majoritatea funcțiilor de conducere din partid, că nu el are vreun cuvânt de spus în privința acceptării sau nu a candidaturilor și că social-democrații nemulțumiți ar trebuit „să se gândească și la partid”. Liderul PSD a lăsat a se înțelege că toți cei care lansează critici înainte de congres ar putea fi trași la răspundere.

„În Comitetul Executiv s-au adoptat o serie de criterii pentru candidaturi. Eu le spun foarte simplu că în Comitetul Executiv Național de mâine se aprobă orice dosar de candidatură sau se respinge. Nu știu cât bine le face dumnealor acest scandal exagerat, dar cred că ar fi bine să se gândească și la partidul pentru care zic că doresc să lupte și să candideze”, a declarat Liviu Dragnea jurnaliștilor.

Întrebat de ce sâmbătă, la congresul extraordinar, nu va fi scoasă la bătaie și funcția sa, de președinte, liderul social-democrat a arătat că s-ar fi opus la acest lucru tocmai colegii din Comitetul Executiv, în ședința de luni.

Chiar toți au zis la CEx ca nu cumva să se discute o validare sau o revalidare a mea. Ca să chemăm iar toți membrii de partid, câteva sute de mii de membri de partid, cred că ar fi dificil”, a spus Dragnea.

Întrebat de ce actuali vicepreședinți, precum Nicolae Bănicioiu sau Ecaterina Andronescu, nu pot candida la congresul de sâmbătă, președintele PSD a răspuns: „Eu nu sunt sigur că nu pot candida. Mâine o să decidă Comitetul Executiv”. Dragnea a adăugat însă că, din câte a înțeles, aceștia ar avea „o problemă că nu au reușit să găsească susținere la organizațiile din care fac parte”.

Liderul PSD a mai susținut că el nici nu știe ce candidaturi au fost depuse până la expirarea termenului și a avertizat că va vorbi mai multe după congres.

Eu m-am hotărât să vorbesc mai multe după congres, pentru ca nu vreau să influențez votul”, a declarat Dragnea.

Întrebat dacă riscă vreo sancțiune cei care îl critică acum, declarându-se nemulțumiți de modul în care se desfășoară alegerile în PSD, liderul PSD a răspuns: „A, eu nu mă gândesc la asta, doar lămuriri”.

Referindu-se la Ecaterina Andronescu, șeful social-democraților a reamintit că „toate decizile au fost luate împreună”, iar în ceea ce-l privește pe deputatul Cătălin Rădulescu, a comentat ironic. „Nu vreau să-l comentez pe domnul Cătălin Rădulescu, nivelul este prea ridicat ca să comentez eu”.

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat joi, la ieşirea din sediul PSD, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv la Congresul din 10 martie, afirmând că nu este nevoie de alegeri în cadrul acestui Congres, ci toată lumea s-ar fi concentrat mai mult pe proiectul de ţară.

Întrebată dacă fiecare funcţie din PSD trebuie supusă votului, Ecaterina Andonescu a spus: „Pentru preşedinte executiv, am depus-o în ideea nu că alerg după funcţii, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menţinută competiţia în partid şi reprezentanţii la Congres decid prin votul lor. (...) Aşa cum s-au desfăşurat toate congresele până acum, de fiecare dată, toate funcţiile au fost supuse din nou la vot pentru un nou mandat, pentru că altfel noi ne aflăm în interiorul unui mandat, în care toată lumea care a trecut prin votul Congresului a obţinut un mandat de patru ani - suntem încă la jumătatea mandatului”.

Ea spune că nu este nevoie de alegeri în cadrul Congresului Extraordinar, ci toată lumea trebuia să se concentreze mai mult pe proiectul de ţară.

La rândul său, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a avut cuvinte dure la adresa a doi colegi ai săi: Florin Iordache și Claudiu Manda, pe care i-a numit „habarniști” și cărora le-a recomandat să „nu mai facă pe deștepții. Deputatul este nemulțumit că nu i s-a permis să candideze la funcția de vicepreședinte al PSD, pe motiv că nu are suficiente voturi pentru a-și depune candidatura pentru această funcție. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri