Dragnea, mesaj cu bătaie lungă. Sancționarea lui Șerban Nicolae, cu demisia pe masă?

Data actualizării: Data publicării:
dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea extinsă a PSD se va întâlni miercuri, iar pe agenda discuțiilor figurează și sancționarea senatorului Șerban Nicolae, ca urmare a celor întâmplate în Comisia juridică, miercurea trecută, la dezbaterile pe proiectul legii grațierii. În declarația referitoare la ședința Comitetului Executiv, șeful PSD, Liviu Dragnea, a sugerat că discuțiile vor fi cu demisia sa pe masă: „Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec”.

liviu dragnea iccj inquam octav ganea (2)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Actualizare. Surse din conducerea PSD, citate de news.ro, au acreditat ideea că, în ședința de miercuri a CEx al PSD, se va propune înlocuirea lui Șerban Nicolae de la șefia Comisiei juridice din Senat.

-----

Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult. Cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat așa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori și eu sunt foarte nemulțumit. Miercuri, la ora 10.30, vom avea un Comitet Executiv Național, unde vom discuta subiectul acesta, dar și alte subiecte”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament.

Întrebat dacă va propune în ședința CEx sancțiuni, președintele PSD a răspuns afirmativ. „Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în Comitetul Executiv asta, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era informaţie corectă”, a mai spus Dragnea.

Declarația acestuia despre sancțiuni sugerează că discuțiile se vor purta în CEx al PSD cu demisia sa pe masă, metodă practicată la vârful PSD și cu alte ocazii, atunci când a fost vorba de sancționarea sau chiar excluderea unor membri incomozi.

Disputa dintre Șerban Nicolae și Liviu Dragnea nu este tocmai nouă. În 2015, fostul consilier al lui Ion Iliescu a vrut să candideze la șefia PSD, dar CEx al PSD din 30 septembrie nu i-a validat candidatura, pe motiv că nu avea susținerea a cel puțin patru organizații județene.

Printr-o scrisoare, Șerban Nicolae susținea că modul de organizare a Congresului blochează șansele oricărui candidat la șefia PSD în afara lui Liviu Dragnea, la acel moment președinte interimar al partidului. „Transparența, onestitatea, egalitatea armelor lipsesc în mod regretabil, fiind înlocuite cu reguli nestatutare, aranjamente dubioase și o nefiresc de agresivă adversitate între colegi. O conducere aleasă în aceste circumstanțe va avea un grad sporit de autoritate”, scria Nicolae colegilor de partid.

În cele din urmă, la congresul din octombrie 2015, șefia PSD a fost adjudecată de Dragnea din postura de unic candidat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri