Dragnea: „Nu cred că pot fi comparate legile justiției cu un porc”

Data actualizării: Data publicării:
180108_CEX_PSD_022_dragnea INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a spus, luni, jurnaliştilor, că nu crede că legile justiţiei ar trebui comparate cu un porc. El răspundea asfel unei întrebări legate de declarațiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus săptămâna trecută că majoritatea parlamentară s-a grăbit să „îngraşe porcul în ajun” cu legile justiţiei.

„Eu nu cred că pot fi comparate legile justiției, legi dintr-un domeniu fundamental, cu un porc. Părerea mea. Îmi cer scuze”, a spus Dragnea.

Președintele PSD a mai declarat însă că social-democraţii au un program consistent de legiferare pentru acest an.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, vineri, la CSM, speranţa şi încrederea că judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) se vor apleca cu timp, cu mult profesionalism şi cu multă obiectivitatea asupra aspectelor contestate în legile justiţiei, despre care a spus că au fost adoptate fără transparenţă, printr-o procedură neclară, ad-hoc, cu „pumnul în gura opoziţiei” şi sub presiunea timpului.

Iohannis a menţionat că CSM a dat mai multe avize negative acestor modificări, au emis avertismente şi partenerii României din UE, din Consiliul Europei, atrăgând atenţia că este necesară mai multă dezbatere şi transparenţă.

„Cu toate acestea, acea supercomisie specială a mers mai departe printr-o procedură proaspăt inventată, o procedură parlamentară pe care în această formă nu am mai văzut-o niciodată, cu pumnul în gura opoziţiei, cu lucrat noaptea. De ce s-or fi grăbit să îngraşe porcul în ajun, nu înţeleg. Au ieşit trei legi contestate nu doar de opoziţie, ci şi de ICCJ. Eu regret, ca preşedinte, că s-a ajuns în România că legile justiţiei se discută în proceduri neclare, ad-hoc, cu nerespectarea unor cutume în procedura parlamentară şi în final aprobate în mare viteză şi ajunse toate să fie contestate la CCR”, a subliniat preşedintele.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri