Dragnea: Nu o să mă delimitez de Guvern. A făcut bine

Data actualizării: Data publicării:
grindeanu dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a admis, într-un interviu acordat Radio România Actualități, că cele întâmplate în ultima vreme i-au afectat serios cota de încredere în rândul populației, dar continuă să susțină că lumea nu a înțeles corect intențiile Guvernului.

161227_PARLAMENT_DRAGNEA_01_INQ_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Ocvtav Ganea

Dragnea spune că plasarea sa pe locul cinci în topul încrederii în politicieni, conform unui sondaj realizat recent, se datorează „discuțiilor foarte pașnice despre ordonanța 13”.

Ca președinte al partidului, decontezi politic orice critică adusă Guvernului. Este firesc să se întâmple asta. Niciodată nu o să mă vedeți că, dacă Guvernul - ceea ce nu a fost cazul acum - va face o greșeală, eu să mă delimitez de Guvern. Am învestit încredere în acest Guvern, partidul a învestit încredere și vom fi solidari”, a declarat Dragnea în interviul pentru RRA.

Președintele PSD a admis și că scandalul OUG 13 are „costuri pentru partid”, dar susține în continuare că oamenii au înțeles greșit intențiile Guvernului Grindeanu. „În ceea ce privește costurile pentru partid, au fost. Dar, vreau să vă spun ceva: încet, încet, adevărul va ieși la iveală și, încet, încet, lumea va înțelege că acea ordonanță nu a avut în spate un demers ocult, nu a avut în spate interesul unui grup sau unui om, ci a avut această dorință, de a acoperi un vid legislativ”, a spus liderul social-democraților.

Întrebat dacă Executivul a luat decizia aprobării OUG 13 cu asentimentul PSD, Dragnea a refuzat un răspuns tranșant, cu „da” sau „nu”, dar a lăsat a se înțelege că partidul știa foarte bine. „Ceea ce a făcut Guvernul a făcut bine. Și s-a spus atunci - am spus și eu de multe ori, a spus și ministrul Justiției de multe ori, au spus și alți colegi de multe ori - «Atenție! Dacă această ordonanță nu intră în vigoare, pe abuz în serviciu s-ar putea ca unele instanțe din România, pe bună dreptate, să considere că acel articol nu mai produce efecte juridice și vor adopta sentințe de achitare». Și a început să se întâmple”, a declarat președintele PSD, făcând referire la deciziile Curților de Apel Alba-Iulia și Cluj.

Dacă OUG 13 era lăsată să rămână în vigoare nu ajungeam la aceste decizii. Mai mult, acum nici măcar prejudiciile nu se mai recuperează”, a mai susținut Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri