Dragnea: Nu văd ce legitimitate ar mai avea un procuror european

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea portret psd - inquam ganea
Foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu vede ce legitimitate ar mai avea viitorul șef al Parchetului european.

„În legătură cu ce am văzut în ultimele zile în Parlamentul European, sincer, din punctul meu de vedere nici nu mai contează cine va fi procuror european. Nu va mai avea legitimitate. Un procuror european rezultat în urma unor negocieri politice foarte dure și cu foarte multă patimă, nu văd ce legitimitate ar mai avea”, a spus Liviu Dragnea. 

„Noi, dacă am pune în legislația românească, așa cum spunea Șerban Nicolae, ca procurorii șefi să fie votați de Parlament, toată lumea ar spune că nu se poate”, a adăugat el.

Întrebat dacă ar recomanda retragerea României din Parchetul European, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu recomand eu, să fie sănătoși”.

Declarația a fost făcută după ce a fost întrebat în legătură cu dosarul în care fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este anchetată de secția specială pentru magistrați, chiar în timp ce se pregătea să meargă la Bruxelles, unde candidează pentru funcția de șef al Parchetului European. 

Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe voturi în comisiile LIBE și CONT ale Parlamentului European. Ea s-a situat pe primul loc și în urma interviului cu comisia de experți. În schimb, în COREPER, votul la nivel de ambasadori ai țărilor UE a plasat-o pe locul al doilea, în urma lui Bohnert. Urmează acum o negociere între parlament și consiliu, în urma căreia se va decide noul șef al Parchetului European. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri