Dragnea: Nu vreau să fiu prim-ministru acum

Data actualizării: Data publicării:
161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu vrea „să fie prim-ministru acum”. El a făcut această declarație după ce Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituțională legea care interzice persoanelor codamnate penal să fie membru al Guvernului.

161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

El a precizat că are „dreptul legitim” de a ocupa funcția de premier, dar că tocmai a dat un vot de încredere cabinetului Grindeanu.

„Sorin Grindeanu va rămâne premier atâta timp cât îl țin puterile”, a spus Liviu Dragnea.

În ceea ce privește declarațiile purtătorului de cuvânt al Președinției, potrivit cărora „strădaniile unei persoane care vrea să devină premier nu intră în atribuțiile Avocatului Poporului”, Liviu Dragnea a spus: „Încep să devin o obsesie pentru Palatul Cotroceni”.

Preşedintele trage un semnal de alarmă ca toţi românii să înţeleagă cât de periculos este acest demers, care poate deschide poarta condamnaţilor penal să ne conducă”, a spus purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională pe legea care prevede că membrii Guvernului nu pot fi persoane care au suferit condamnări penale. Acest act normativ l-a împiedicat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să pretindă funcția de premier, din postura de lider al coaliției PSD-ALDE, câștigătoare a alegerilor din 11 decembrie.

În sesizarea depusă la CCR, Avocatul Poporului a argumentat că art. 2 din Legea nr. 90/2001 contravine mai multor articole din Constituție, Convenției pentru apărarea drepturilor și a libertăților fundamentale, Declarației Universale a Drepturilor Omului și Pactului internațional cu privire la drepturile civile și politice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri