Dragnea: Preşedintele să aştepte cu maxim interes să se finalizeze ancheta Inspecţiei Judiciare

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

Preşedintele PSD a anunţat că partidul va formula o poziţie oficială pe tema scandalului iscat de acuzaţiile lansate de Vlad Cosma şi Mihaiela Iorga, cerându-i tototdată şefului statului să aibă în vedere concluziile analizei pe care o face Inspecţia Judiciară.

Liviu Dragnea a precizat luni, după şedinţa BPN al PSD, că, miercuri, Comitetul Executiv al partidului va avea o ”poziţie politică faţă de situaţia de la DNA”, transmite News.ro. ”Şi preşedintele, cred, nu-i dau sfaturi, trebuie să aştepte cu maxim interes să se finalize ancheta, care înţeleg că a început, a Inspecţiei Judiciare. Nu poate fi trecut cu vederea sau abordarea că nimic nu s-a întâmplat acolo. Dacă se adevereşte, e foarte grav”, a susţinut liderul PSD.

”Cel mai important lucru este că Inspectia Judiciară s-a autosesizat. Eu cred că trebuie făcută o anchetă rapid pentru a vedea dacă înregistrăzile sunt adevărate, şi par adevărate, şi trebuie luate măsuri rapid pentru că astfel de practici să nu se mai întâmple în România”, a mai spus lideru PSD, la intrarea în sediul partidului, citat de News.ro.

Dragnea a mai spus că nu o cunoaşte pe procuroarea Mihaiela Iorga, dar că ”se pare că are o oarecare credibilitate”. ”Acolo s-a vorbit despre ameninţări din partea unei doamne de la Inspectia Judiciară care a pronunţat un cuvânt, şi anume nu te pune cu sistemul. Noi am adoptat si o rezoluţie in legătură cu statul paralel, încep sa apară tot mai multe dovezi în sprijinul spuselor si noastre în ceea ce priveşte acest sistem”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat care este premierul căruia ar fi trebuit să i se fabrice dosar, Dragnea a spus că are o bănuială, dar că nu este Mihai Tudose.

Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Alexandru, a anunţat în cursul dimineţii de luni că instituţia pe care o reprezintă va face verificări în acest caz (detalii AICI).

În altă ordine de idei, întrebat dacă PSD va decide înfiinţrea unei comisii parlamentare de anchetă atât privind SPP, dar şi în privinţa DNA, Liviu Dragnea răspuns: ”E nevoie de o anchetă parlamentară atât în ce priveşte activitatea SPP, cât şi despre relaţionarea unor instituţii şi şefi din diverse instituţii care se pare că acţionează ilegal”.

Potrivit News.ro, Dragnea a spus că această comisie va fi înfiinţată la următoarea şedinţă a plenului reunit al Parlamentului şi că va fi ”o singură comisie”.

În ultima vreme, liderul PSD a avut mai multe ieşiri publice în care l-a atacat pe şeful SPP, Lucian Pahonţu. Detalii AICI.

Citeşte şi: Scandalul DNA - Antena 3 - RTV. Toader: „Nu are sens să așteptăm Inspecția Judiciară”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri