Dragnea o felicită pe Viorica Dăncilă „pentru demnitatea cu care a apărat poziţia și imaginea României în PE"

Data publicării:
dancila dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a felicitat-o pe premierul Viorica Dăncilă pentru prestaţia din plenul PE, „pentru demnitatea cu care a apărat poziţia României şi imaginea României în Parlamentul European”, scrie news.ro.

„Vreau să o felicit cu toată forţa pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru prestaţia de azi, pentru poziţia pe care a avut-o şi pentru demnitatea cu care a apărat poziţia României şi imaginea României în Parlamentul European. Am urmărit şi dezbaterea din Comisia LIBE şi intervenţiile de astăzi. Şi unii colegi ai noştri au spus, şi unii colegi de la ALDE, şi de la alte grupuri, şi din alte ţări cred că ceea ce e important să se întâmple, şi noi am solicitat mereu asta, este să se construiască un dialog. Dar să nu fie un dialog într-o singură direcţie, trebuie ascultate argumentele fiecărei ţări, în cazul nostru România. Nu cred că trebuie date sentinţe pentru că există o campanie mai bună de manipulare sau o campanie mai agresivă dintr-o anumită parte”, a declarat liderul PSD, la Parlament. 

El a afirmat că se va ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, dar nu trebuie uitat că deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii.

„Şi doamna prim-ministru, şi noi am spus întotdeauna că vom ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia – tot timpul s-a ţinut cont -, dar în acelaşi timp trebuie să nu uităm că şi deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii. Chiar o felicit pe domna prim-ministru pentru modul în care s-a comportat la Strasbourg”, a afirmat Dragnea.

Întrebat despre declaraţiile lui Frans Timmermans, care a spus că România aleargă în direcţia grelită, liderul PSF a spus că acesta va constata că România merge în direcţia bună: „Este opinia lui. Eu sunt convins că dacă domnul Timmermans va fi în continuare deschis spre dialog, aşa cum a şi spus, o să constate şi dumnealui şi alţi oficiali europeni că România merge în direcţia bună, nu greşită”.

În intervenţia sa din plenul CE, premierul Viorica Dăncilă a cerut Comisiei Europene să dea socoteală de ce în rapoartele MCV nu s-a scris despre protocoale şi încălcarea drepturilor omului în România. Ea a susţinut că ”milioane de români” s-au aflat sub monirotizarea serviciilor secrete şi că există hotărâri judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe sau cum erau santajaţi martorii pentru a obţine de la ei mărturii mincinoase.

În finalul dezbaterii din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a răspuns criticilor aduse în timpul dezbaterilor şi a acuzat dezinformările privind situaţia din România, susţinând că Guvernul pe care îl conduce ”este iubit de români” şi se bucură de o largă susţinere populară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri