Dragnea: Platforma lui Cioloş e o listă de iluzii. Documentul e plagiat

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că platforma lansată de premierul Dacian Cioloş este doar „o listă de iluzii”, care nu prevede soluţii pentru problemele românilor, iar titlul şi ideile sunt „plagiate” dintr-un document şi concept al Guvernului Ponta din anul 2014, scrie News.ro.

dragnea

„Am citit documentul ăla. În opinia mea, este o listă de iluzii. M-aş fi aşteptat să iasă un astfel de document de la un ONG respectabil, nu de la un guvern care este în funcţiune. Dincolo de asta, ei vorbesc, ca de obicei folosesc vorbe mesteşugite. Este o mare diferenţă între ceea ce spun şi ceea ce fac. Eu am în continuare nişte întrebări: de ce nu ieftinesc preţul la medicamente, de ce trebuie să plătească statul român 11 milioane de euro pentru Cuminţenia pământului, de ce a trebuit România să piardă miliarde de lei pentru că nu s-au absorbit fonduri europene şi de ce ei văd inundaţiile de la TV şi când oamenii se chinuie să scoată alţi oameni din ape ei fac tot felul de recepţii pe la Palatul Victoria?”, a spus Dragnea.

Potrivit liderului PSD, titlul acestei platforme ar fi „plagiat” dintr-un document al Guvernului Ponta din 2014.

„M-aş fi aşteptat, dacă tot s-au chinuit atât să scoată acel document, să fie totuşi original. L-am văzut pe Dacian Cioloş şi pe preşedinte foarte nervoşi pe legea prin care se stabileşte cum se analizează acuzaţiile de plagiat, dar ăsta e un document prin care au plagiat. România 100 este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014, prin hotărâre de Guvern. Este document oficial. Nici măcar pentru titlu nu au reuşit să aibă o idee originală”, a spus social-democratul.

Platforma „România 100”, lansată luni de către premierul Dacian Cioloş, conţine un portofoliu de 21 de proiecte naţionale pe care acesta vrea să le deruleze, în cazul în care va găsi susţinere politică necesară după alegerile din decembrie, printre ele aflându-se reforma administraţiei publice, contruirea gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria şi elaborarea unui cadru financiar multianual, care să permită derularea unor investiţii publice pe termen lung.

Fostul premier Victor Ponta susţine că Dacian Cioloş l-a „plagiat” la titlul platformei lansate luni, dar nu şi la conţinut, pentru că programul „România 100” lansat în 2014 era un proiect naţional pentru toţi românii, în timp ce platforma actualului prim-ministru „este doar o lozincă politică pentru PNL şi USR”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri