Dragnea: PSD nu susține majorarea taxelor și impozitelor locale

Data actualizării: Data publicării:
180312_PSD_BPN_13 dragnea dancila neacsu_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, referindu-se la proiectul Codului finanțelor publice locale, aflat în lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale, că el nu susține nicio majorarea a taxelor și impozitelor locale. Deranjat de insistența jurnaliștilor pe acest subiect, liderul social-democrat a mai spus că s-ar face „un întreg scenariu pe o informație venită pe surse”, ignorând practic atât proiectul MDRAP, cât și ceea ce a declarat recent Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 și președintele Asociației Municipiilor din România.

Liderul social-democrat a fost întrebat de jurnaliști ce părere are despre proiect și dacă crede că este o soluție majorarea impozitelor și taxelor locale pentru a acoperi deficitul de bani generat în bugetele administrațiilor locale de „revoluția fiscală”.

„Categoric, nu. Nu au nicio legatură măsurile fiscale adoptate de Guvern - că nu e vorba de o revoluție - cu nivelul bugetelor locale. Nu am fost niciodată de acord și nu o să fiu nici în continuare să susțin modificarea unui act normativ, o lege de exemplu, care să mărească impozitele și taxele locale. Eu nu susțin așa ceva și PSD nu va susține așa ceva, pentru că nu e nevoie”, a răspuns Dragnea.

Mai mult, liderul social-democrat a susținut că nici premierul Viorica Dăncilă nu ar susține și nici nu ar avea cunoștință despre o intenție de majorare a taxelor și impozitelor locale.

Eu acum aflu despre asta și sunt covins că nici doamna Dăncilă nu a fost informată până acum despre asta. Când va ajunge la Guvern așa ceva, sunt sigur că doamna Dăncilă va avea o discuție cu noi în coaliție. Din câte știu, nici dumneaei nu susține așa ceva”, a declarat Dragnea.

La insistențele jurnaliștilor, care au dorit să afle dacă agrează propunerea formulată de Robert Negoiță, primar al Sectorului 3 și recent reales vicepreședinte al PSD, Liviu Dragnea a răspuns iritat: „Noi, acuma, începem să facem un întreg scenariu pe o informație venită pe surse?”.

Potrivit unui proiect aflat în discuții la Ministerul Dezvoltării Regionale, privind Codul finanțelor publice locale, taxele și impozitele locale s-ar putea majora substanțial ca urmare a instituirii unei obligații pentru autoritățile locale de a opta pentru pragul maxim de impozitare. Reprezentanții PNL au susținut că taxele și impozitele locale ar crește de șase ori ca urmare a modificărilor preconizate.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, nu a negat, la rândul său, că se vor produce unele majorări, dar a arătat că el și colegii din Asociația Municipiilor din România susțin „o taxare unitară”.

La această cotă unică ar putea fi adăugată o cotă adițională, stabilită de consiliile locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri