Dragnea refuză să meargă la consultări cu Iohannis. ”Nu îmi place personajul, punct!”

Data actualizării: Data publicării:
iohannis dragnea cap plecat ochi inchisi tariceanu 180129_INVESTIRE_FINAL_006_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Liviu Dragnea a declarat vineri, la Călărași, că el nu va merge la consultările convocate de Președintele Klaus Iohannis pe tema referendumului din 26 mai, pentru că nu îi place ”personajul”

”Vineri acuma? Eu sigur nu merg, dar de la partid vom trimite pe cineva. Nu îmi place personajul, punct!”, a spus președintele PSD, enervat de faptul că jurnaliștii nu l-au întrebat despre subiectul irigațiilor pentru care se afla el la Călărași. Dragnea a pretins că este de acord cu temele propuse de președinte pentru referendum: ”Temele de referendum le susținem în totalitate, va avea o problemă cu cei de la PNL și USR”

 

Iohannis a anunțat joi temele pentru referendumul din 26 mai și a cerut din nou Guvernului să nu dea ordonanțe de urgență pe justiție până când poporul nu-și va exprima voința.

„Intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele probleme de interes național: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție; interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Având în vedere dispozițiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problemele sus-menționate”, se arată în scrisoarea trimisă de șeful Statului către Parlament. 

„Cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru fapte de corupție să li șteargă efectele condamnărilor și, totodată, dacă vor ca Guvernul să mai adopte ordonanțe de urgență în domenii sensibile precum legislația penală și organizarea sistemului judiciar. Românii au arătat că nu acceptă corupția și furtul din banii publici! Cu atât mai mult, aceste fapte sunt inacceptabile atunci când ele sunt săvârșite chiar de cei aleși de ei, de cetățeni, ca să le apere interesele și banul public”, a spus Iohannis.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri