Sari la conținut

Dragnea: România nu-și poate permite să dea toți banii o dată pentru Patriot

România nu-şi poate permite să dea toţi banii o dată pentru achiziţionarea rachetelor Patriot. Este părerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Într-un interviu acordat DC News, liderul social-democrat a spus că a aflat din presă de intenţia României de a achiziţiona acest tip de armament, ceea ce l-a nemulţumit.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în luna iulie că ţara noastră a făcut o solicitare către SUA în legătură cu achiziţia unor sisteme de rachetă Patriot.

„Foarte bine că foarte mulţi reprezentanţi oficiali ai statului român îşi iau angajamente, e bine ca aceste angajamente să fie discutate înainte în ţară, după părerea mea, pentru că s-ar putea vreodată în viaţa asta cineva să-şi ia un angajament şi după să constate că ţara nu poate sau că ţara, cât a fost plecat, şi-a luat alt angajament”, a declarat președintele Camerei Deputaților.

„România nu poate achiziţiona aceste baterii dând toţi banii o dată, că nu avem cum”, a subliniat liderul PSD.

În aprilie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat negativ la anunțul că România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot.  El a declara că nu i-a plăcut afirmaţia în acest sens a şefului Statului Major General, Nicolae Ciucă, aşteptându-se de la un general la „foarte multă rigoare”, având în vedere funcţia pe care o deţine. Președintele Camerei Deputaților a argumentat că nu au fost încă finalizate procedurile parlamentare pentru astfel de achiziții militare.

Citiți și:  Rachete Patriot | Ce profit ar putea obține compania americană Raytheon din contractul cu România

Iohannis: Exercițiile și achizițiile de rachete Patriot ar putea descuraja Rusia

România se va dota cu rachete Patriot. Ce alte ţări mai au acest sistem