"Dragnea şi Tăriceanu, aţi pierdut!" Ce calcule a făcut Băsescu

Data actualizării: Data publicării:
basescu plen

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, consideră că rezultatul votului la moţiunea de cenzură reflectă pierderea de portanţă a coaliţiei PSD-ALDE. Practic, susţine Băsescu, actuala coaliţie de guvernare nu mai are majoritate în Legislativ.

"Dragnea şi Tăriceanu, aţi pierdut! Fără voturile minorităţilor, moţiunea de cenzură nu ar fi trecut. Alianţa PSD-ALDE a pierdut majoritatea. Deci, este normal să piardă şi guvernarea", a scris Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

Liderul PMP se referă astfel la rezultatul votului privind moţiuneas de cenzură, care a trecut cu 241 voturi ”pentru” şi 10 voturi ”împotrivă”

Preşedintele Klaus Iohannis va convoca pentru luni consultări cu partidele parlamentare în vederea formării noului Guvern, a anunţat, după aflarea rezultatului moţiunii, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ceea ce este limpede în acest moment, la doar câteva minute distanţă de prăbuşirea Executivului Grindeanu în urma moţiunii de cenzură a PSD-ALDE, e faptul că premierul încă în funcţie rămâne la Palatul Victoria pentru a asigura interimatul, dar va avea o activitate mult limitată.

Care este mecanismul desemnării unui nou premier şi ce pot face partidele, AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri