Dragnea vorbește în Parlament despre „minciunile” și „activitatea posibil infracțională” a lui Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
DRAGNEA_VALIZE_resize_013_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Liderul PSD a venit cu „a doua valiză”, despre care a spus că „un localnic din Sibiu a zis ca a găsit-o în curte și a dat-o unui prieten, care a dat-o altui prieten”. A scos din valiză câteva stick-uri de memorie, după care a invitat presa să vadă, pe monitorul special instalat, un filmuleț despre averea președintelui Klaus Iohannis.

20181105185259_IMG_9604-01 dragnea conferinta inquam photos george calin
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Liviu Dragnea și-a început conferința făcând referire la „activitatea posibil infracțională a domnului Iohannis” și la faptul că investigații „bine documentate” care îl vizează nu se bucură de suficientă vizibilitate. „Aceste știri ori nu se prezintă, ori mor repede. Și am zis să le tot reiau eu, pentru că atunci când sunt date în direct... România au un drept legitim să știe cine este și ce a făcut acest personaj”, a spus liderul PSD.

Despre Klaus Iohannis, pe care l-a numit, iar, „președinte fals”, Liviu Dragnea a spus că a fost „pus în vitrină și susținut de statul paralel”.

„Ceea ce vedem la acest președinte fake, adică fals, este un personaj de carton susținut de statul paralel. Mulți l-au descris ca un șef de clan, cu toate acțiunile întreprinse. Putem vorbi despre 17 dosare penale. Acest domn care vorbea despre penali și despre penalii cocoțați în vârful statului. Păi dumnealui este penal, deci s-a cocoțat în vârful statului. În timp ce făcea pe Albă ca Zăpada și arăta cu degetul era posibilul penal în vârful statului”, a declarat Dragnea.

Tot despre președinte, șeful PSD a spus că este „un președinte fals, un președinte mincinos și care a fost dovedit de instanțele civile din România că a comis infracțiuni”.

Referitor la acuzațiile potrivit cărora România nu ar fi pregătită, sub guvernarea PSD-ALDE, să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, Liviu Dragnea a spus că, prin astfel de afirmații, Klaus Iohannis „aduce deservicii majore acestei țări”.

Liderul PSD a venit cu „a doua valiză”, despre care a spus că „un localnic din Sibiu a zis ca a găsit-o în curte și a dat-o unui prieten, care a dat-o altui prieten”.

Anunțată pentru ora 14.30, conferința de presă a liderului PSD a început cu aproape o oră întârziere. Pentru ca Liviu Dragnea să-și prezinte „dovezile” în fața jurnaliștilor, staff-ul Parlamentului a montat și un monitor.

Pe acesta a rulat un filmuleț despre familia președintelui Klaus Iohannis și declarația de avere a acestuia, filmuleț la finalul căruia prezentatorul trage concluzia că faptele șefului statului s-ar încadra la fals în declarații, fals în înscrisuri și uz de fals. „Procurorii nu au cercetat, faptele s-au prescris, minciuna însă rămâne”, mai spune prezentatorul.

Întrebat, la finalul conferinței de presă, cine a realizat filmulețul, Dragnea a răspuns: „Eu, personal”.

Ați dat dumneavoastră bani pentru el?, au vrut să afle jurnaliștii. „Da, de la mine, am cheltuit eu”.

Cine este vocea?, au mai întrebat jurnaliștii. „Aia nu vă pot spune, e un martor sub acoperire”, a mai spus Dragnea, după care a plecat, spunându-le ziariștilor care vroiau să-i mai adreseze întrebări că le-a lăsat niște stick-uri cu informații. „Vă mulțumesc mult, s-a închis conferința”, a spus liderul PSD.

Săptămâna trecută, ca răspuns ironic la dezvăluirile Rise Project, liderul PSD a venit în Parlament cu două valize, una plină cu gogoși, alta cu „dosare”, pe diverse teme cu care de-a lungul timpului a fost atacat președintele Klaus Iohannis, fie plângeri care au fost clasate, din lipsă de probe, fie speculații sau chiar comparații cu naziștii, respinse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri