Dragnea vrea control mai mare asupra serviciilor secrete

Data publicării:
Liviu Dragnea PSD_agerpres_8326936
Foto: Agerpres

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că prerogativele Comisiei de control al SRI ar trebui întărite deoarece, „oriunde în lume”, controlul Parlamentului asupra serviciilor este mult mai mare, ceea ce nu înseamnă că trebuie să fie „tulburată” activitatea acestor instituţii.

Liviu Dragnea PSD_agerpres_8326936
Foto: Agerpres

Chestionat dacă susţine opinia lui Adrian Ţuţuianu potrivit căreia ar trebui întărite prerogativele Comisiei de control al SRI, care să aibă acces la mai multe documente sau drept de iniţiativă legislativă, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ, motivând că, oriunde în lume, controlul Parlamentului asupra serviciilor este „mult mai mare”.

„Categoric, da. Oriunde în lume, controlul civil, controlul Parlamentului asupra serviciilor secrete este mult mai mare. Asta nu înseamnă că trebuie să le tulbure activitatea. Dar cu cât este controlul mai mare, cu atât există siguranţa publicului şi a Parlamentului că informaţiile, câteodată nereale, care apar în presă nu le afectează activitatea”, aspus Dragnea, potrivit News.ro.

Liviu Dragnea a mai spus că susţine şi „completarea, modernizarea, adaptarea legislaţiei care este veche din 92, totuşi sunt 25 de ani”. 

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a afirmat, marţi, după audierea şefului Serviciului, Eduard Hellvig, că principalele direcţii privind modificarea legislaţiei din domeniul securităţii naţionale ar trebui să vizeze acordarea cu deciziile CCR, eliminarea unor neclarităţi, precum şi întărirea instrumentelor instituţiilor din domeniul securităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri