Sari la conținut

Dragnea: Vreau ca DGPI să redevină un partener serios pentru serviciile de informaţii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus astăzi, la bilanţul MAI, că îşi doreşte ca Direcţia Generală de Protecţie Internă să redevină un partener serios pentru celelalte servicii de informaţii, parchete şi instituţii din România, printr-un regim de colaborare „corectă, constituţională şi legală”, potrivit News.ro.

 

„Ca şi MAI care, din păcate, de mulţi ani a trecut prin foarte multe frământări politice, începând cam prin 2008 – 2009, şi şi-a putut păstra stabilitatea, şi DGPI a trecut prin multe transformări, unele benefice, altele nu. Poate unii nu au vrut ca această structură să mai aibă capacitatea şi eficienţa de pe vremuri. Eu cred că această structură, a fost o decizie riscantă a fostului guvern de a adopta schimbări profunde în structura DGPI prin OUG”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD şi-a exprimat speranţa că DGPI va redeveni un partener serios pentru celelalte servicii de informaţii şi instituţii din România.

„Îmi doresc ca această structură să redevină un partener serios pentru celelalte servicii de informaţii din România şi parchete, pentru toate celelalte instituţii care au nevoie de un asemenea partener. Sigur, printr-un regim de colaborare corectă, constituţională şi legală. Din partea mea, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, o să aveţi tot sprijinul”, a conchis Liviu Dragnea.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 174 voturi „pentru”, 81 voturi „împotrivă” şi 18 abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 76/2016 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă prin reorganizarea structurii de protecţie internă din cadrul MAI, activitatea acesteia în domeniul securităţii naţionale urmând să aibă caracter secret de stat. Direcţia va fi sub control parlamentar.