Dreapta, dezbinată înainte de alegerile prezidențiale. Ce își reproșează Traian Băsescu și Vasile Blaga

Data publicării:
Vasile Blaga Traian Basescu 5358579-Mediafax Foto-Silviu Matei

Fărâmiţarea dreptei este opera liderilor partidelor de dreapta - este ceea ce spun chiar acești politicieni, acuzându-se reciproc că poartă responsabilitatea.

Prezent la şcoala de vară a PMP, preşedintele Traian Băsescu găseşte vinovaţii în PDL, partid pe care l-a condus.

„Dreapta a fost distrusă de fuziunea PDL cu liberalii. Să te pupi peste noapte cu cei care în 2007 te-au azvârlit de la guvernare...Probabil, Blaga a uitat”, a declarat Traian Băsescu.

Atacul preşedintelui a venit după ce Vasile Blaga a respins vehement ideea unei posibile fuziuni între Partidul Democrat liberal şi partidul Elenei Udrea.

De ce l-a rupt dânsul dacă îşi doreşte acest lucru? Acum ce să înţeleg? Că iar vrea să vină într-un partid de fesenişti domnul traian Băsescu? Că doar fesenişti ne-a făcut pe toţi, nu mai departe de acum doup luni. Acum şi-ar dori cu tot dinadinsul să vină în partidul de fesenişti cu Udrea cu tot?”, a spus Vasile Blaga.

„Nu poți să vorbești de funie în casa spanzuratului. Aroganța aceasta a domnului Blaga nu poate să vină de la cineva care este groparul PDL. Partidul Democrat Liberal nu este totuna cu Vasile Blaga”, a declarat, la rândul său, Elena Udrea, preşedintele PMP.

Alianţa cu liberalii nu este singurul reproş pe care Traian Băsescu îl are la adresa PDL . El îşi critică foştii colegi şi pentru că nu au candidat propriu la preşedinţie.

Mi-e greu să întelge cum un partid care a dat de trei ori promarul general al Capitalei, de două ori presedintele României, guverne să nu aibă candidat acum. Parcă e ca o mâță fără coadă”, a declarat Traian Băsescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri