Dublă comisie de anchetă în Parlament pentru terenul familiei Băsescu. Liberalii susțin că nu au fost informaţi

Data publicării:
ponta base crin 5492737-Mediafax Foto-Bogdan Iordache-3

Înfiinţarea anchetei care verifică terenul achiziţionat de familia Băsescu a generat, însă, dispute în cadrul USL. Liderii PSD şi PC s-au reunit pentru a pune la punct activitatea acestei comisii, în timp ce liberalii susţin că nu au fost nici măcar întrebaţi dacă sunt de acord cu acestă propunere.

Premierul a anunţat că l-a contactat telefonic pe liderul PNL Crin Antonescu pentru a discuta despre înfiinţarea comisiei de anchetă, care va verifica modul în care a fost făcută tranzacţia cu terenuri a familiei prezidenţiale. Acesta a mai declarat că liderul PNL susţine propunerea.

„Întreaga afacere Călăraşi, în care preşedintele ţării nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale, va face - am întrebat încă o dată acum liderii parlamentari şi de la PSD, şi de la PNL, şi de la PC - va face obiectul unei comisii comune a Camerei Deputaţilor şi a a Senatului”, a anunțat Victor Ponta.

Însă informaţia a fost infirmată de liderii PNL.

„Nu am avut nicio discuție cu vreun lider PSD pe această temă nici eu și nici colegul meu Puiu Hașotti și acum o oră am discutat cu Antonescu și nici el nu a vut vreo conversație cu vreun lider PSD pe acest subiect”, a declarat George Scutaru, liderul deputaţilor PNL.

Cu toate acestea, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a declarat că a avut loc o astfel de discuţie.

Cu liberalii aţi vorbit? a fost întrebat el de jurnaliști marți după-amiază. „Da. Și cu conservatorii. Dl. Daniel Constantin e înăuntru”, a răspuns șeful Camerei Deputaților.

La ieşirea de la discuţiile care au avut loc între liderii PSD şi PC, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, premierul a susţinut în continuare că a discutat cu liderul PNL şi că probabil liberalii nu au discutat încă pe acestă temă.

Săptămâna trecută, premierul anunţa că vor fi înfiinţate două comisii de anchetă: pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând: „Cazul Călăraşi”.

Deocamdată, senatorii au înfiinţat o comisie de anchetă care verifica activitatea CEC din anul 2011 de când actualul preşedinte a preluat mandatul, în contextul în care, în luna septembrie, fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a luat un credit de la CEC în valoare de peste 1 milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri