DUEL TELEVIZAT. Antonescu: Ponta e la mâna lui Băsescu. Ponta: Nimic nu mai poate opri procedura

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-09-13h10m56s207

Premierul a oferit argumente care să-i justifice decizia de a o numi la Laura Codruţa Kovesi în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

"Principala atenţie a Comisiei Europene este asupra DNA, pentru că se ocupă de corupţia la nivel înalt. Laura Codruţa Kovesi, prin funcţia pe care a ocupat-o, de procuror general, şi prin impresia creată la partenerii noştri internaţionali, este o garanţie pentru aceştia că nu vrem să facem din DNA un instrument care să apere politicieni corupţi", a spus Victor Ponta la un post de televiziune.

În acelaşi timp, colegul său de alianţă, Crin Antonescu, declara pentru un alt post de televiziune că premierul se află la mâna lui Traian Băsescu.

Citiți și: Crin Antonescu: Dacă succesul la prezidenţiale depinde de umblatul de mână cu Ponta, renunţ

"Ce e mai grav e următorul lucru: domnul Ponta nu câştigă nimic, chiar în termenii aceştia de forţă, decât dacă vrea Traian Băsescu. Victor Ponta este în acest moment la mâna lui Traian Băsescu. Dacă Traian Băsescu nu dă curs acelor propuneri, Victor Ponta e într-o situaţie delicată rău, chiar în logica asta o forţei. Cum un om cu 70% din Parlament şi cu 60% din sufragiul popular ajunge în această situaţie la mâna unui om care e respins până şi de propriul partid, sau fostul partid, cum se explică această situaţie dramatică nu ştiu... dar o deplâng", a declarat Crin Antonescu.

Acesta a precizat că PNL este gata să preia Ministerul Justiţiei şi să reia procedurile privind propunerile de procurori, dacă premierul se răzgândeşte. Şansele pentru asta sunt însă reduse, a recunoscut liderul liberal. Câteva minute mai târziu, Victor Ponta a confirmat faptul că procedura pe care a declanşat-o este ireversibilă.

"Sunt convins că trebuie să merg mai departe cu această procedură (...) Nimic nu mai poate opri procedura", a spus primul ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri