Dumitru Buzatu ar fi spus că „toți jurnaliștii sunt șpăgari”. Reacția Vioricăi Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
dumitru buzatu psd vaslui digi

Acuzație gravă a unui lider din PSD la adresa presei din România. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, ar fi spus în ședința social democraților că „toți jurnaliștii sunt șpăgari”, potrivit unor surse citate de Radio Europa Liberă.

Discuția a avut loc în contextul în care Liviu Alexa, un fost jurnalist, a fost numit președinte al organizației PSD Cluj.

Viorica Dăncilă confirmă atacul lui Dumitru Buzatu într-un interviu tot pentru Radio Europa Liberă. Ea s-a delimitat de sintagma „jurnaliștii sunt șpăgari” folosită de colegul său, deși în ședința PSD nu ar fi avut nicio reacție.

Contactat de Digi24, Dumitru Buzatu neagă că ar fi făcut o astfel de acuzație la adresa tuturor jurnaliștilor.

Viorica Dăncilă: „Eu și PSD se delimitează (sic!) de această afirmație. Noi considerăm că presa trebuie respectată, este a patra putere în stat. Eu cred că astfel de afirmații nu trebuie făcute, dar eu cred că trebuie să vorbiți cu domnul Buzatu, să vedeți ce a vrut să spună, de ce a făcut această afirmație. Eu cred că dacă faci o afirmație despre un anumit lucru și îți asumi acest lucru trebuie să ai dovezi în acest sens și nu trebuie să generalizezi.”

Dumitru Buzatu, președinte PSD Vaslui: „Dacă aș fi spus asemenea lucru, aș fi spus că aproape sau numai unii (n.r. jurnaliști sunt șpăgari). În nici nu caz nu aș fi folosit o propoziție care să îi includă pe toți. Dacă faci o glumă cu cineva într-un context, cu siguranță se găsesc unii care interpreteză tot felul de chestiuni și toarnă. Nu am făcut afirmații publice de genul acesta și nu am de gând să fac.”

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri