Dumitru Buzatu (PSD): Protestatarii visează revoluție. Nu au niciun țel precis

Data actualizării: Data publicării:
Dumitru Buzatu 2

Social-democrații încearcă să minimizeze efectele protestului ce va avea loc vineri, 10 august, în Piața Victoriei din București. Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, a declarat la Digi24 că „unii sunt în permanență nemulțumiți că nu ajung ei să dirijeze treburile în această țară”. El a adăugat că „nu facem revoluție în toată ziua” și i-a îndemnat pe cei nemulțumiți să se organizeze ca să câștige alegerile.

„Din toate intervențiile pe care le-am auzit, unele sunt absolut excentrice și este clar că frizează deja comiterea unor infracțiuni sau cel putin ideea de a acționa ilegal”, a susținut Dumitru Buzatu, fără să prezinte dovezi în acest sens.

„Oamenii visează revoluție. Ce fel de revoluție?”, a adăugat președintele PSD Vaslui.

Întrebat dacă o revoluție este ilegală, el a răspuns că „manifestările care sunt în afara legii sunt ilegale”. „Eu sunt și profesor de istorie. Nu putem vorbi de o revoluție ilegală”, a continuat Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a dat ca exemplu revoluția anticomunistă din 1989, prin care s-a instaurat capitalismul în România și a afirmat că „în acest moment avem capitalism, dar unii sunt în permanență nemulțumiți că nu ajung ei să dirijeze treburile în această țară”.

Dumitru Buzatu le-a transmis pe această cale că cei nemulțumiți trebuie să se organizeze și să acționeze „conform regulilor democratice liberale” și să câștige alegerile cu votul populației.

Astfel, el a concluzionat că românii din diaspora care vor veni să protesteze „nu au niciun țel precis al protestului”, deși mulți dintre organizatori au anunțat că vor manifesta împotriva PSD.

Întrebat care ar fi urmările protestului românilor care au emigrat, liderul PSD Vaslui a spus că nu va fi „nicio urmare”.

El a continuat declarațiile precizând că „nu trebuie tolerată niciun fel de abatere de la lege”.

„Cred că destul în România s-au tolerat abateri de la lege în cadrul manifestărilor publice și lucrul acesta a adus la discursul pe care l-am auzit la câțiva care au reușit să își exprime părerea. Un discurs care seamănă puțin cu discursuri din alte vremuri, cu discursuri din anii '30. Trebuie să ne fie clar că nu facem revoluție în toată ziua, că cei care exprimă într-un sistem democratic votul, aceia au și ei dreptul să trăiască într-un stat în care regulile sunt respectate”, a mai spus Dumitru Buzatu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri