După buget, aleșii și-au luat o pauză și au liber până luni

Data publicării:
liber parlament

Nu sunt încă în vacanță, pentru că mai au câteva proiecte importante de rezolvat. Dar se poate face deja bilanțul acestei sesiuni. Care este pe minus când vine vorba de obiective atinse.

Au lucrat la foc continuu timp de două zile, au reuşit să voteze Bugetul într-un timp record, iar acum deputaţii şi senatorii şi-au luat o pauză. La Camera Deputaţilor nu este deloc program, la Senat este afişat un program de ochii lumii - lucrări în comisii. Niciuna nu şi-a publicat pe site-ul Senatului vreo ordine de zi.

Greul nu a trecut însă, iar parlamentarii nu pot răsufla uşuraţi cu gândul la sărbători. De luni, încep cele două comisii de anchetă care verifică felul cum a luat Ioana Băsescu terenurile din județul Călărași. Și este posibil ca până în Crăciun, președintele să retrimită bugetul la Parlament. Aleșii spun că sunt dispuși să vină între Crăciun și Anul Nou să-l discute, ca să avem buget înainte de 1 ianuarie.

La final de sesiune, aleşii nu se pot lăuda cu prea multe. Descentralizarea a fost asumată de Guvern. Parlamentarii au votat bugetul atât de repede, încât e greu de crezut că au analizat cu atenţie fiecare capitol şi fiecare modificare propusă. Dezbaterile privind revizuirea Constituţiei sunt blocate. Regionalizarea la fel. Aleşii au promis că modifică legile electorale, dar nu au făcut-o. Şi-au asumat în faţa Comisiei Europene un cod etic, dar este în stadiu de proiect. Ca să nu mai vorbim de sutele de legi care aşteaptă un vot, unele chiar şi de ani de zile.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri