După ce a fost prins cu Fake News-ul, PSD se plânge că este cenzurat pe Facebook

Data publicării:
fifor-relansare-candidatura-dancila-prezidentiale-inquamphotos-octav-ganea (2)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După ofensiva de tip Fake News a PSD din ultimele zile, Mihai Fifor, secretarul general al partidului, acuză că este cenzurat pe Facebook. Fifor îi acuză pe PNL şi pe preşedintele Iohannis că se folosesc de „raportaci” pentru a închide conturile pesediştilor. În postarea sa de pe Facebook, Fifor îl numeşte pe Klaus Iohannis „fricos” şi i se adresează, în mod peiorativ, cu apelativul „Herr”.

„De vreo două zile, după ce Iohannis a refuzat în mod rușinos dezbaterea, PNL a aruncat în luptă o specie nouă activiști online: «raportacii».

Spre deosebire de postaci, care sunt plătiți să-l laude pe președinte, «raportacii» au misiunea de a trimite în mod coordonat plângeri la Facebook împotriva conturilor care îl deranjează pe Herr Iohannis.

Ca în multe alte cazuri, algoritmii Facebook sunt păcăliți și chiar se închid sau se suspendă conturile celor care și-au permis să spună că Iohannis este un fricos.

Este o nouă formă de cenzură, realizată de «raportacii cu simbrie» ai lui Iohannis, pe lângă embargoul din presa internațională, impus prin blocada corespondenților locali, față de orice știre care arată că «împăratul este gol».

Herr Iohannis, vă spun un adevăr istoric: toți politicienii care au încercat să cenzureze libera exprimare a propriului popor au sfârșit-o prost!”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Nu este primul astfel de derapaj din partea membrilor PSD. Cu o săptămână înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, mai mult organizaţii ale PSD au distribuit pe Facebook mesaje xenofobe la adresa lui Klaus Iohannis şi a altor candidaţi. În timpul conferinţei de presă a lui Klaus Iohannis de miercuri, mai mulţi membri marcanţi ai PSD au postat pe reţeaua socială un colaj în care susțineau că președintele Klaus Iohannis a purtat o cască în urechea stângă la conferința de presă ținută miercuri seară.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri