După ce luni a ratat întâlnirea, marți Dăncilă a mers cu o oră mai devreme la locul unde s-a văzut cu Juncker

Data actualizării: Data publicării:
dancila juncker_gov ro

Două încercări pentru o întâlnire între premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Comisiei Europene. Cei doi s-au întâlnit la Aeroportul Băneasa, înaintea plecării liderului european din Bucureşti, unde a participat la summitul Iniţiativei celor Trei Mări. Și dacă ieri Dăncilă a ratat întâlnirea cu șeful Comisiei Europene, astăzi, premierul român a mers la aeroport cu o oră mai devreme, pentru a fi sigură că se va vedea cu Jean-Claude Juncker.

ACTUALIZARE 13:15 - Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Aeroportul Băneasa cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, înainte de plecarea acestuia din România.

Viorica Dăncilă a mers la locul întâlnirii cu o oră mai devreme și l-a aşteptat pe Jean Claude Juncker care a fost întâmpinat de premier împreună cu comisarul european Corina Creţu.


Știrea inițială: 

Așteptarea Vioricăi Dăncilă care a ajuns la 11:55, s-a prelungit însă, întrucât șeful CE nu mai ajunge la ora 12:30 cum fusese inițial convenit, ci în jurul orei 13:00.

Vă reamintim, Viorica Dăncilă trebuia să-l întâmpine ieri pe Jean Claude Juncker, la sosirea în ţară. A ratat însă momentul. Ulterior, Executivul a susţinut într-un comunicat de presă că avionul preşedintelui Comisiei Europene ar fi ajuns mai devreme, iar SPP l-ar fi preluat pe acesta de la scara aeronavei. Imaginile filmate de Digi24 arată, însă, că Viorica Dăncilă nu a ajuns la aeroport la ora la care susţine, deşi a fost aşteptată de oficialul european.

Dovada că Dăncilă a ajuns la Aeroportul Băneasa când Juncker era încă acolo

Potrivit unui comunicat al Guvernului, protocolul a fost informat că şeful Comisiei Europene va ateriza la Bucureşti la ora 18.30. Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa. La ora 17.40, protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine Jean Claude Juncker este posibil să aterizeze mai devreme. La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă, SPP ar fi preluat deja în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazat.

Şi totuşi la ora la care Guvernul susţine că Viorica Dăncilă a ajuns la aeroport, Jean-Claude Juncker era încă acolo.

Ora 17:58
Cu două minute înainte, preşedintele Comisiei Europene abia cobora din avion şi era întâmpinat de şefa reprezentanţei Comisiei la Bucureşti, Angela Cristea.

Ora 18:00
La ora 18 fix, maşina în care se afla Jean Claude Juncker era încă pe pistă. Două minute au trecut până s-a pus în mişcare.

Ora 18:02
Cu viteză foarte redusă s-a îndreptat spre ieşirea de pe pistă, în zona sensului giratoriu din interiorul aeroportului Băneasa, care face mai departe legătura cu DN1. Dar în loc să urmeze acest traseu, coloana oficială a făcut o tură completă a rondului, tot foarte încet.

Ora 18:06
După opt minute, coloana oficială părăseşte aeroportul Băneasa. Potrivit informaţiilor Digi24, a existat într-adevăr o încercare de a amâna cât mai mult posibil plecarea spre oraş a delegaţiei preşedintelui Comisiei Europene. După ce a constatat că premierul român nu-şi face apariţia, stafful lui Jean Claude Juncker a decis că orice întârziere va da peste cap restul programului şi a cerut continuare drumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri