După Mocioalcă, alți trei deputați PSD trec la partidul lui Victor Ponta. Coaliția pierde majoritatea

Data actualizării: Data publicării:
racolari-psd-pro-romania-victor-ponta_inquam ganea 1

Ex-premierul Victor Ponta a anunțat că, în afara lui Ion Mocioalcă, fost lider PSD Caraș Severin, alți trei parlamentari social-democrați au decis să părăsească formațiunea condusă de Liviu Dragnea. Calculele arată că, în acest moment, alianța PSD-ALDE nu mai deține majoritatea în Camera Deputaților.

 

racolari-psd-pro-romania-victor-ponta_inquam ganea 1
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Echipa Pro România din Parlament și din teritoriu s-a mărit cu oameni care nu pot fi cumpărați sau speriați!”, scrie ex-premierul Victor Ponta pe contul său de Facebook, anunțând că au intrat în echipa sa deputații Ion Spânu (Caraș Severin), Mihai Popa (Brașov) și Mihai Mohaci (Brașov).

„Sunt oameni alături de care am muncit în perioada guvernării 2012-2015 și aături de care am promis în campania din 2016 că vom continua politicile de dezvoltare, educație, sănătate, agricultură, infrastuctură șamd. Din păcate, PSD a fost confiscat de un grup infracțional care duce țara în dezastru”, mai scrie Ponta.

Citește și ”Ce suntem obligați să facem pentru următorul veac românesc”

Ca urmare a celor patru racolări din rândul PSD, Pro România se califică pentru înființarea unui grup parlamentar în Camera Deputaților.

„Ca și grup parlamentar, vom vota proiectele bune indiferent de unde vin, ne vom opune celor rele și vom încerca să aducem ceea ce nu reușesc în acest moment PSD condus de domnul Dragnea, PNL condus de domnul Orban, partide care, din păcate, nu-și fac datoria”, a declarat Ponta, într-o conferință de presă organizată luni, la Parlament.

Fostul premier PSD a lăsat a se înțelege că vor urma și alte racolări în rândul foștilor colegi social-democrați. „Eu cred că, până la 1 februarie, Pro România va avea al treilea grup din Camera Deputaților ca număr de deputați”, a spus Ponta.

După plecarea celor patru deputați, grupul PSD din Camera Deputaților numără 144 de membri. Prin urmare, împreună cu ALDE (19 membri), coaliția condusă de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu mai controlează majoritatea în Camera Deputaților (163 de membri, cu doi mai puțin decât este nevoie pentru majoritate).

Deputatul Ion Mocioalcă, președinte al PSD Caraș Severin, și-a anunțat, luni, demisia din formațiunea condusă de Liviu Dragnea și trecerea la Pro România, partidul ex-premierului Victor Ponta.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Mocioalcă preciza că este membru al PSD de 24 de ani, dar arăta că „este dezamăgitor” că unii colegi nu au „niciun fel de respect” pentru eforturile depuse ca PSD Caraș Severin să devină o filială puternică.

„Este nedrept și umilitor ca eu, asemenea unor alți colegi ai mei din PSD, să așteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puși în discuție și judecați de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte. Aceasta stare de fapt o consider umilitoare și intolerabilă!”, scria Mocioalcă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri