Duşa: Prevederea că românii trebuie să înveţe limba maghiară nu este bună nici pentru o glumă proastă

Data publicării:
mircea dusa mediafax

"Prevederea din proiectul de lege referitoare la faptul că românii din celetrei judeţe, Covasna, Harghita şi Mureş, trebuie să înveţe limba maghiară la şcoală nu este bună nici pentru o glumă proastă", a declarat, liderul social-democraţilor harghiteni, deputatul Mircea Duşa, scrie Mediafax.

El a afirmat că proiectul de lege al UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc "este neconstituţional" şi nu va trece prin Parlamentul României. 

"Fiecare parlamentar are dreptul la iniţiative legislative, însă o asemenea iniţiativă legislativă care se referă la autonomia unei regiuni formată din cele trei judeţe, Covasna, Harghita şi Mureş, este în sine profund neconstituţională, este în contradicţie cu articolul 1 din Constituţie şi niciodată vreun parlmentar român nu va vota un asemenea proiect de lege. În conformitate cu Constituţia, România este organizată pe judeţe, oraşe şi comune, nu există alte forme de organizare administrativă a României şi nu pot exista alte entităţi. România este stat unitar", a spus Mircea Duşa.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri