E. Andronescu, la Congresul PSD: Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe, au făcut diferența în alegeri

Data actualizării: Data publicării:
Congres PSD andronescu ganea
FOTO. INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care candidează sâmbătă, la Congresul PSD, pentru conducerea partidului, a declarat că social democrații trebuie să încerce să le explice oamenilor că PSD a vrut stoparea abuzurilor din justiție, nu justiție pentru președintele formațiunii.

"Dacă ar trebui să pun un subtitlu discursului meu, ar fi că PSD a fost și trebuie să rămână partidul dezvoltării României. Am ajuns azi într-un moment mai dificil. După o guvernare ale cărei rezultate au fost pozitive, am pierdut alegerile europarlamentare. Trebuie să ne punem întrebarea – cu ce i-am dezamăgit pe oameni? Ce trebuie să îndreptăm? Avem forța să îndreptăm lucrurile pe care le-am greșit. Toleranță, unitate, încredere, solidaritate – acestea trebuie să rămână principiile noastre pe care să le respectăm în toate politicile noastre. Cred că am pierdut o bătălie, dar cred că nu am pierdut războiul", a declarat Ecaterina Andronescu, în cadrul discursului său de la Congresul PSD.

Ministrul Educației a reiterat ideea potrivit căreia PSD trebuie să recâștige încrederea oamenilor care ne-au dat votul în 2016.

"Nu am știut să oprim știrile false, lucrurile neadevărate pe care le-au adus în scena publică. Și poate da, nu am știu să folosim tehnologia în așa fel încât lucrurile bune pe care le-am făcut să ajungă la cea mai mică organizație și la toți cetățenii. Trebuie să le explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile din justiție. Nu am vrut o justiție pentru liderul nostru. Acest lucru trebuie să își explicăm oamenilor. Unde e infrastructura de comunicare a PSD? De ce nu am știut să construim cu specialiștii această infrastructură, prin care lucrurile bune pe care le-am făcut să ajungă la cetățeni?", a spus Ecaterina Andronescu.

"Alegerile din acest an și cele care urmează se desfășoară în secolul XXI. Ce are specific față de alegerile pe care noi le-am câștigat de regulă cu foarte mare atenție? Tehnologia, tehnologia de multe ori pe căi nevăzute, transmite spre populație mesaje false, care nu au nimic cu realitatea, de aceea eu cred că noi trebuie să ne realizăm această infrastructură tehnologică prin care să putem comunica cu toți colegii noștri în timpi real, să putem comunica cu toți cetățenii și să ne și putem consulta cu ei, pentru că dialogul trebuie să fie un dialog dublu sens și de la politic către societatea civilă, dar și de la societatea civilă spre noi", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a precizat că social democrații ar trebui să fie mai preocupați de tehnologie și de online.

"Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe după părerea mea ca în mai mare măsură pentru că ele au făcut diferența în aceste alegeri pe care le-am pierdut cu toată amărăciunea noastră, trebuie să recunoaștem acest lucru. Da cred că trebuie să ne formăm oamenii pregătiți pentru a construi viitorul, da cred că trebuie să aducem în departamentele noastre, să aducem în structurile noastre, oameni care au ce spune tineri corporatiști, studenți, să îi chemăm alături de noi să discutăm cu ei , să îi implicăm în ceea ce vrem noi să facem pentru societatea românească", a completat Ecaterina Andronescu.

Sursa: Mediafax, Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri