E. Hurezeanu: „Avem o stânga care începe să se sfărâme. Domnul Ponta creează probleme multora în partid”

Data publicării:
Victor Ponta Guvernul Romaniei - gov

Un partid, care se numea PNL, l-a adus pe Iohannis în prim plan, dându-i posibilitatea să devină președinte, rupând alianța USL care părea pecetluită. Iar celălalt partid a reușit să se repare, să-și pună capul înapoi, să-și potrivească omoplații, după o luptă crâncenă nemeritată cu cel care l-a inventat și l-a adus la putere, cu Traian Băsescu.

Faptul că aceste două partide au reușit să se reîncarneze într-unul singur este un semn de forță. S-ar putea să fie unul dintre câștigurile cele mai mari ale ultimei perioade politice. Și apoi au părăsit fracțiunea liberală și s-au îndreptat spre PPE, la Bruxelles, făcând posibilă polarizarea pe care mulți o vrem între dreapta și stânga în România. Avem o stânga care acum începe să se sfărâme, să se fragmenteze și avem o dreaptă care se unește. Eu cred că dreapta are aspirații legitime. Nici guvernarea nu este încununată de maxim succes”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu.

Jurnalistul este totuși de părere că opoziția e pe cale bună de recuperare, deși Victor Ponta creează probleme multora în partid. „Pentru că în mod normal dânsul nu ar trebui să intre în pielea unui personaj înnoit, ci ar fi trebuit cel puțin să-și dea demisia din funcția de președinte al partidului. S-au retras și personaje mult mai interesante decât Ponta”, a conchis Emil Hurezeanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri