E. Hurezeanu: De un an există o ameliorare a relaţiilor dintre România şi Rusia

Data publicării:
emil hurezeanu-1

Suntem la începutul unei noi etape. Văd că Rusia vrea o Moldovă suverană. Nu s-ar zice, după cum procedează şi cum a procedat anul trecut”, a afirmat jurnalistul Emil Hurezeanu.

Acesta este de părere că relația dintre România și Rusia s-a îmbunătățit în ultimul an, însă evoluția în ceea ce privește tezaurul românesc depozitat în Rusia în timpul primului război mondial este mult mai lentă.

De un an încoace există o astfel de evoluţie de ameliorare a relaţiilor dintre România şi Rusia. Au fost mai multe semne. Rusia a ajuns la concluzia că mai are două, trei neînţelegeri în Europa. Sunt mai multe semne. Se întâlnesc şi istorici, apar cărţi la care sunt invitaţi autori români să îşi dea cu părerea”, a susținut Hurezeanu.

Potrivit analistului, există mai multe teze în chestiunea tezaurului, ultima teză emisă spunând că este o problemă de natură politică.

La dispariția fostului prim-ministru Radu Vasile am citit un ultim interviu dat de acesta, în care relata întâlnirea cu Putin, care i-a zis atunci că tezaurul nu mai există. Rușii care spun că povestea tezaurului are o natură politică susțin că au existat tratate de pace, a trecut timpul”, povestește jurnalistul.

Citiți și:

Titus Corlățean a dat asigurări Moscovei că scutul de la Deveselu este doar de apărare

Lavrov: Moscova susține dorința Bucureștiului privind aprofundarea relațiilor

Ministrul rus de externe: România este un partener important al Rusiei în Europa de Sud-Est

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri