E. Hurezeanu, despre Guvernul Ponta IV: „Este rezultatul cel mai suportabil pentru un PSD aflat în fierbere, dacă nu cumva în disoluție”

Data publicării:
emil hurezeanu 3-1.11

„Cred că este formula de compromis între interesele revizuite atât ale lui Ponta, cât și ale Partidului Social Democrat, după campania dezastruoasă a PSD (de la alegerile prezidențiale, n.r.). De asemenea, este rezultatul cel mai suportabil pentru un PSD în fierbere, dacă nu cumva în disoluție, cu mari probleme interne”, a apreciat Emil Hurezeanu.

PSD „deține o putere pusă în șah, nu atât de opoziție, nici măcar de Klaus Iohannis, cât de o stare de spirit a societății românești”, a adăugat jurnalistul.

„Asta nu înseamnă că o astfel de formulă – cu mai puțini miniștri și într-o stare de avarie – n-ar putea să funcționeze mai bine decât precedentul guvern. E foarte posibil, așa cum a spus Ponta însuși, ca sub presiunea contextului ostil, și Ponta, și guvernul pe care îl conduce să ia măsurile necesare sau mai multe măsuri bune decât până acum”, a mai spus Emil Hurezeanu.

Noul Cabinet condus de Victor Ponta a primit voturi favorabile din partea a 377 de parlamentari, 134 votând "împotrivă", iar alte 12 voturi fiind anulate, conform rezultatului oficial anunţat în faţa Camerelor reunite.

Parlamentarii s-au exprimat asupra componenţei noului guvern prin vot secret, cu bile.

Noul Cabinet condus de Victor Ponta are următoarea componență: Liviu Dragnea (Dezvoltare regională), Gabriel Oprea (Interne), Daniel Constantin (Agricultură), Rovana Plumb (Muncă), Nicolae Bănicioiu (Sănătate), Mihai Tudose (Economie), Darius Vâlcov (Finanţe), Robert Cazanciuc (Justiţie), Eugen Teodorovici (Fonduri europene), Ioan Rus (Transporturi), Ionuţ Vulpescu (Cultură), Bogdan Aurescu (Externe), Mircea Duşa (Apărare), Gabriela Szabo (Sport şi Tineret), Sorin Grindeanu (Comunicaţii), Angel Tîlvăr (Românii de Pretutindeni), Eugen Nicolicea (Relaţia cu Parlamentul), Sorin Cîmpeanu (Educaţie), Andrei Gerea (Energie şi IMM), Graţiela Gavrilescu (Mediu) și Liviu Pop ( Dialog Social).

Premierul Victor Ponta a anunţat, după votul Parlamentului, că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet să fie organizată marţi seara, la ora 20.30, informează Mediafax.

El a precizat că, până atunci, în cursul zilei de marţi, noii miniştri vor efectua predarea-primirea dosarelor cu foştii miniştri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri