E. Hurezeanu, despre mesajele fostului purtător de cuvânt al președintelui: „De ce nu o fi făcut aceste poezii în timp ce era la Cotroceni?”

Data publicării:
emil hurezeanu captura 2

Emil Hurezeanu consideră că ieșirile Tatianei Niculescu Bran nu i-au adus președintelui Klaus Iohannis niciun deserviciu, însă „nici nu i-a făcut un mare serviciu”. „N-am putut-o cunoaște în postura oficială pe doamna Bran. Mi se pare interesant că cineva își prelungește tăcerea din funcția oficială în inefabilul poeziei, care este tot o formă de tăcere rostită altfel. Poezia are de-a face cu tăcerea. Oficiul de purtător de cuvânt are de-a face mai puțin cu tăcerea. De ce nu o fi făcut aceste poezii în timp ce era la Cotroceni, tăcând de-abia apoi?”, a declarat Emil Hurezeanu la Digi24. 

Dincolo de postările pe Facebook ale președintelui Klaus Iohannis și dincolo de întâlnirile cu compatrioții din diaspora, a mai spus jurnalistul, „un exercițiu prezidențial trebuie calibrat prin mai multe resorturi”.

„Consilierii trebuie să-și vadă treaba și suntem în faza unor mesaje oarecum simbolice, secundare. Ba un ziarist român stabilit în Italia îi reproșează lui Iohannis că a afirmat înainte de a ajunge la Roma că vine să îi apere pe românii stabiliți în Italia. Ca și cum marea republică nu este capabilă să o facă. S-a transformat într-o știre părerea acestui ziarist. Se transformă într-o știre și un poem mai mult sau mai puțin inspirat al unei prozatoare și scenariste importante, dar care n-a performat în funcția oficială pe care a avut-o. Ce facem? Trebuie depășită faza asta a secundarului care zbârnâie. E un pericol. Dar nu numai în exercițiul prezidențial. Exercițiul prezidențial trebuie să ne obișnuiască cu proeminența, nu cu pugilatul cu care ne-a învățat domnul Băsescu, dar cu acțiuni, cu planuri, cu ținte! Suntem prizonierii secundarului! Iohannis are o ipotecă semnată pe veșnicie”, a mai spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24. 

Confesiunile Tatianei Niculescu Bran pe Facebook: „A fost visul vieții mele să scriu comunicate”

„În viață, eșecurile te învață despre tine însăți și despre oameni mai mult decât marile succese. Iată, spre amuzament, un nou poem "instituțional". S-aveți o zi luminată!

purtătoare de tăceri,
a fost visul vieții mele să scriu comunicate
oficiale, instituționale, protocolare
să crestez arabescuri în lemn de platan,
să dosesc năluci, ghicitori, oracole
să spun ca și când n-aș fi spus
și să tac de parc-aș fi vorbit
și iată, mi l-am împlinit”, este unul dintre mesajele postate pe Facebook de Tatiana Niculescu Bran.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri