E. Hurezeanu: „Sunt convins că în 2004 domnul Iliescu nu a fost cu totul deranjat de alegerea lui Băsescu în locul apropiatului său discipol”

Data publicării:
hurezeanu-8

 „Este experiența îndelungată de om politic în împrejurări complicate (...). Domnul Iliescu le are, a fost lucid în ceea ce-l privește pe Adrian Năstase chiar în timpul exercițiului comun de putere între 2000 și 2004. În legătură cu Adrian Năstase, Ion Iliescu a lansat celebra sintagmă "Capitalism de cumetrie", pornind de la ceea ce se suspecta atunci că ar fi afacerile mult prea libertariene în domeniul capitalismului privat și personal ale domnului Năstase. Pe mine nu mă miră luciditatea acestui vechi alergător de cursă lungă în ceea ce îl privește pe Adrian Năstase”, a spus Emil Hurezeanu la „Jurnalul de seară”.

Jurnalistul a mai afirmat că are convingerea că Ion Iliescu nu a fost deranjat de rezultatul alegerilor prezidențiale din 2004, atunci când Traian Băsescu l-a învins pe Adrian Năstase.

Există un fel de solidaritate între șefii de stat, între foștii șefi de stat. Oricât s-ar disprețui, sau oricâte răfuieli ar avea la scenă deschisă domnul Băsescu cu domnul Iliescu, este vizibilă această complicitate. (...) Sunt convins că în 2004 domnul Iliescu nu a fost cu totul deranjat, - chiar dacă a regretat după aceea - de alegerea lui Băsescu în locul apropiatului său discipol, emul, partener de putere, Adrian Năstase. Din tot felul de motive”, a subliniat Emil Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri