E oficial. Andrei Gerea pleacă de la Economie şi va fi înlocuit de Teodor Atanasiu

Data publicării:
teodor atanasiu - mfax-2

„Am explicat și în partid, nu s-a pus neapărat problema demisiei, mai ales că nu exista un motiv anume pentru demisie (...), implicit am solicitat acest vot al partidului, pentru că este vorba despre o responsabilitate care trebuia asumată pentru continuarea activității la nivelul Ministerului Economiei cu alt coleg de-al meu, și anume cu Teodor Atanasiu”, a declarat Andrei Gerea.

„Este firesc și accept votul partidului, mergem mai departe, avem multe lucruri de făcut”, a adăugat el. Nu a fost vorba despre un reproș al colegilor, a spus Gerea, ci dorința de a merge închegat și cu o altă viteză într-o nouă echipă guvernamentală a PNL. 

Schimbarea ministrului Economiei se produce în contextul în care alți trei miniștri liberali au fost schimbați din guvern de conducerea partidului: Klaus Iohannis preia Internele, post devenit vacant în urma demisiei lui Radu Stroe, Eugen Nicolăescu este numit la Finanțe în locul lui Daniel Chițoiu, care și-a dat demisia, iar Cristian Bușoi, președintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, va fi noul ministru al Sănătății.

Andrei Gerea a subliniat că se bucură de aprecierea liderului partidului, Crin Antonescu, și i-a mulțumit pentru nominalizarea făcută în urmă cu patru luni. 

Sociologul Alfred Bulai a comentat la Digi24 că, prin această mișcare, din punct de vedere politic, Crin Antonescu sugerează că poate controla partea liberală a guvernului. „În mod sigur, domnul Gerea nu era personajul care să se bată”, a punctat sociologul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri