E. Udrea: Nominalizarea lui O. Silaghi la Transporturi, „o prostie colosală”. „Șansele unui raport pozitiv MCV sunt nule”

Data publicării:
Udrea elena mfax 1

Nominalizarea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor este o dovadă de „inconştienţă politică”, a spus, într-un interviu acordat la RFI, deputatul PDL Elena Udrea. Ea crede că şansele pentru un raport MCV pozitiv sunt „nule”.

„Mie mi se pare o prostie colosală atât a liberalilor, cât şi a premierului! Să vii cu propunerea domnului Silaghi la Ministerul Transporturilor, după ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu condamnarea fostului ministru Fenechiu, să vii cu un alt ministru cu probleme cu justiţia, cu probleme mari de imagine, care la un moment dat în mandatul trecut a fost retras tocmai datorită acestor probleme mi se pare o dovadă de inconştienţă politică”, a declarat Elena Udrea.

Şansele unui raport MCV pozitiv sunt nule, consideră deputatul PDL: „Dacă vă amintiţi, când preşedintele Traian Băsescu a sesizat public şi i-a cerut domnului Ponta să nu vină cu Fenechiu în Guvern, pentru că are probleme cu justiţia, s-a spus că deocamdată beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, este un proces, şansele sunt să se termine pozitiv, ba chiar sperăm că aşa se va termina. Ei, uitaţi că am avut o condamnare, o premieră, din păcate negativă, un nou record negativ al Guvernului USL, un ministru în funcţie condamnat penal, şansele unui raport pozitiv MCV sunt nule, în condiţiile în care îţi asumi să vii cu oameni cu astfel de probleme majore, sunt probleme legale pe care oamenii aceştia le au. Plus că dovedeşte o lipsă de resurse a PNL-ului”.

Perspectiva unui raport negativ pe justiție fusese prevăzută și de fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, într-o intervenție în direct la Digi24, după condamnarea lui Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare.

Cătălin Predoiu i-a acuzat pe Victor Ponta și Crin Antonescu nu au avut grijă să ferească România de imaginea negativă pe care a obținut-o prin condamnarea unui membru al Guvernului, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

„Au procedat ca doi negustori politici”, i-a criticat fostul ministru al Justiției pe cei doi lideri USL, care „au tranzacționat interesele României” atunci când au numit un ministru asupra căruia planau suspiciuni de corupție, în loc să evalueze efectele acestei decizii.

„În urma acestei tranzacții, raportul MCV e pus în pericol”, a subliniat Cătălin Predoiu în urmă cu câteva zile.

Citiți și:

Cum explică Ovidiu Silaghi problemele cu ANI

V. Ponta a discutat cu T. Băsescu despre numirea lui O. Silaghi la Transporturi

A început ședința PNL pentru nominalizarea noului ministru al Transporturilor

Favorit la Transporturi. Procesele lui Ovidiu Silaghi

Ovidiu Silaghi este favorit pentru Ministerul Transporturilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri