Ecaterina Andronescu: Mă aştept să fiu dată afară din PSD

Data actualizării: Data publicării:
Ecaterina Andronescu in Senat_parlament_08_INQ_Octav_Ganea

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, luni, la Adevărul Live, că se aşteaptă să fie exclusă din partid după ce i-a cerut cerut demisia președintelui formațiunii, Liviu Dragnea.

Ecaterina Andronescu in Senat_parlament_08_INQ_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Ea a spus că scrisoarea pe care a adresat-o PSD „a fost un strigăt, pentru că direcţia în care mergem noi nu este cea mai fericită”, pentru că diaspora vine în ţară şi nu este tocmai bine primită, iar Guvernul trebuie să guverneze şi pentru ei.

Întrebată dacă se simte reprezentată de Viorica Dăncilă, Andronescu a spus că PSD poate să dea guverne mult mai performante.

„Nu am criticat guvernul, cred că putem să facem un guvern mai performant. (...) Cred că acesta este cel mai slab guvern al PSD-ului. Şi mai în spate dacă ne ducem, e aceeaşi concluzie”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Senatorul PSD a mai spus că Liviu Dragnea are în jurul său o echipă aleasă de el. 

„Scrisoarea mea nu are rolul de a crea tabere în PSD sau de a diviza PSD-ul. Scrisoarea mea încearcă să deschidă comunicarea în partid. Aveam acel Consiliu Naţional unde de bine, de rău mai erau nişte dezbateri. Poate pe viitor, scrisoarea mea şi luările de poziţie vor schimba situaţia asta”, a afirmat Andronescu, spunând că a primit mesaje de încurajare din teritoriu şi că „există multă aşteptare în PSD”.

Întrebată dacă se aşteaptă să fie dată afară din partid sau să îşi dea demisia Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu a răspuns: „Mă aştept să fiu dată afară, deşi, repet, scrisoarea mea nu a atacat PSD-ul. Nu putem să facem un scenariu cu Liviu Dragnea demisionând pentru că aşa ceva nu se va întâmpla. În orice partid trebuie să existe o conducere colectivă. Partidul este o asociaţie a oamenilor care împărtăşesc nişte valori. Întotdeauna PSD-ul a avut guverne performante care au lăsat în urma lor rezultate”.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a făcut un apel către conducerea partidului, într-o scrisoare transmisă săptămâna trecută, „să nu dea foc ţării şi PSD" şi a cerut ca Liviu Dragnea să se retragă din funcţia de preşedinte al partidului, iar Guvernul - care „nu reprezintă nivelul şi capacitatea profesioniştilor din partid şi este expresia unei singure persoane” - să fie schimbat.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri