Ecaterina Andronescu, sancționată. Funcția sa este preluată de Liviu Pop

Data actualizării: Data publicării:
171018_ECATERINA_ANDRONESCU_DNA_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu a fost înlocuită, de grupul PSD din Senat, de la șefia Comisiei pentru Învățământ. Plenul Senatului a validat înlocuirea. Schimbarea vine în contextul în care s-a vorbit, în ultimul timp, de existența unor tensiuni între ea și liderul PSD, Liviu Dragnea.

171018_ECATERINA_ANDRONESCU_DNA_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Locul Ecaterinei Andronescu a fost luat la șefia Comisiei pentru Învățământ de recent înlocuitul ministru al Educației, Liviu Pop.

În contextul schimbării Guvernului Tudose, numele Ecaterinei Andronescu a fost vehiculat, la un moment dat, pe lista de posibile propuneri ale PSD pentru funcția de prim-ministru.

Întrebată dacă Liviu Dragnea și-a pierdut autoritatea în PSD, Andronescu a răspuns, într-un interviu acordat „Adevărul”: „Dacă aş judeca după şedinţa de ieri, cei mai mulţi care au vorbit în şedinţă l-au susţinut pe Liviu Drganea, deci n-aş putea să fac o asemenea afirmaţie că şi-a pierdut încrederea sau autoritatea cu care a fost învrednicit, dar nimeni nu este veşnic pe nicio funcţie. Pentru mine e clar că ocupi o poziţie publică pe o perioadă determinată. Înainte de oameni, cred că trebuie să învăţăm să aşezăm interesele acestei ţări. Dacă vom face aşa, oamenii nu trebuie să se cramponeze de poziţia lor dintr-un moment sau altul”.

Ulterior, Ecaterina Andronescu a fost susținută de filiala PSD București pentru a prelua conducerea Ministerului Educației. Totuși, câștigător la voturi a ieșit, în ședința Comitetului Executiv al PSD, Valentin Popa.

Tot joi, plenul Senatului a aprobat înlocuirea lui Eugen Teodorovici, care a devenit ministru de Finanţe, de la șefia Comisiei de buget. Locul acestuia a fost luat de senatorul PSD Viorel Arcaş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri