Ecourile Consiliului European nu s-au stins la București

Data publicării:
25112012 20ecouri-35234

Acuzaţiile de atitudine antieuropeană la adresa premierului vin din partea lui Traian Radu Ungureanu, europarlamentar PDL.

„Victor Ponta îi crede pe români atât de proşti că nu ştiu că România e membră a UE şi nu sub ocupația UE. Din Europa nu vin tancuri, ci fonduri, pe care Victor Ponta le omoară înainte să ajungă în sate, la fermieri, la întreprinderile din sectorul privat”, a declarat Traian Radu Ungureanu.

Europarlamentarul liberal Ramona Mănescu susţine, în schimb, că dacă România a avut vreun beneficiu în urma acestui Consiliu European meritul este al premierului, cel care a participat la reuniunea Prietenii Coeziunii.

„Prietenii Coeziunii au reușit să elimine această condiționalitate care afecta foarte mult România și anume legarea bugetului de capacitatea de absorbție”, a spus ea.

Cei 27 de reprezentanţi ai ţărilor din Uniune nu au reuşit să se pună de acord în privinţa bugetului european din perioada 2014-2020. Ei se vor întâlni din nou, la începutul anului viitor.

Proiectul discutat în acest moment prevede ca România să primească fonduri cel puţin la fel de mari pentru dezvoltare şi agricultură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri