Efectele demisiei lui Gabriel Oprea. Membri ai UNPR pleacă la PSD și PNL

Data publicării:
unpr ontanu steriu

Ne-am micşorat încrederea vizavi de declaraţiile domnului preşedinte Dragnea, total incorecte. Niciun parlamentar de la UNPR nu pleacă la PSD. Toţi rămân în cadrul UNPR”, spunea Neculai Onțanu, președinte interimar al UNPR.

Am auzit şi declaraţii mai războinice în ultimele zile, după demisia lui Gabriel Oprea. În condiţiile în care PSD nu a făcut nimic împotriva UNPR-ului, dimpotrivă”, a fost replica lui Liviu Dragnea, președintele PSD.

Realitatea bate calculele politice. La scurt timp după declaraţiile celor doi lideri, mai mulți parlamentari UNPR şi mai toată organizaţia Prahova au rupt rândurile.

Da, urmează o demisie din UNPR, urmează toţi paşii legali. Din motive foarte clare, astăzi am avut un proiect pe ordinea de zi la Camera Deputaţilor, un proiect al meu prin care se majora alocaţia pentru copii, colegii noştri de la UNPR nici măcar nu au votat alături de noi”, spunea Liliana Mincă, deputat UNPR, înscris în PSD.

În total șase deputaţi au schimbat sigla UNPR cu cea a PSD într-o singură zi.

Mă bucur că au venit alături de PSD, parteneriatul cu UNPR rămâne în continuare”, a spus Valeriu Zgonea, preşedintele executiv al PSD.

Organizaţia UNPR din Ploieşti a plecat spre liberali, fără să îi mai anunţe şi pe liderii de la centru.

Vă daţi seama că a fost o decizie a organizaţie. Principalul motiv, încrederea pe care o avem în candidatul PNL la primărie”, a spus Marcu Valentin, reprezentant UNPR Ploiești.

Printre comunicate care vorbesc de unitatea UNPR, liderul formaţiunii, Neculai Onţanu, susţine că nu şi-a negociat revenirea în PSD.

UNPR este puternic și rămâne unit. Orice altceva este doar un joc penibil de fum și oglinzi, puse în scenă de grupuri de interese politice străine UNPR-ului”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

În aceste zile, discuţiile cu PSD vor continua. Deocamdată, social-democraţii refuză să promită că nu vor primi în rândurile lor şi alţi parlamentari UNPR. Potrivit unor surse, alţi 20 de aleşi ai UNPR ar vrea să treacă la PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri