Eficiența parlamentarilor, în cifre. Peste 600 de propuneri legislative, mai puțin de un sfert discutate

Data publicării:
parlament 2 5257307-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu-5

Cele mai multe propuneri ale parlamentarilor vizează sistemul educaţional. Iar modificările Guvernului la legea educaţiei au creat o ceartă în toată regula între Putere şi Opoziţie, în plenul Parlamentului. PNL şi PDL au depus moţiune simplă, prin care contestau doctoratul la fără frecvenţă şi a treia sesiune de bacalaureat, introduse prin Ordonanţă de urgenţă. Proiectul este acum la Senat, după ce a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

Victor Ponta: Noi avem o altă concepţie. Nu credem că şcoala românească trebuie să fie o junglă în care doar cei puternici supravieţuiesc. Cred în acest idee că trebuie să fim o societate în care şi cei mai buni să fie recompensaţi, dar şi cei mai slabi să fie ajutaţi să fie mai buni.

Liberalul Dan Cristian Popescu propune, pe de altă parte, ca în programa de liceu să fie introdusă istoria totalitarismului. În plus, deputatul vrea înfiinţarea unui muzeu în Fortul 13 din Jilava. Parlamentarul speră că ideile sale să primească susţinerea colegilor.

Dan Cristian Popescu, deputat PNL: Lumea nu s-a născut pe 23 decembrie 1989. Foarte mulţi tineri nu cunosc exact realitatea şi realităţile acelei perioade. Se tinde spre o denaturare a acelei perioade. Unii oameni nu mai ştiu exact ce s-a întâmplat atunci pentru că nu au trăit.

Nu mai puţin de 51 de proiecte referitoare la învăţământ şi la protecţia copiilor au fost înregistrate anul acesta la Camera Deputaţilor. Altele 34 vizează sistemul de sănătate. Statutul parlamentarilor, sistemul de vot ori şi finanţarea partidelor sunt vizate de alte 27 de proiecte de lege.

Există şi altfel de propuneri. Precum cele privind instituirea a şi mai multe zile libere, prin lege: 14 la număr. Printre ele: ziua egalităţii salariale ori ziua naţională pentru adopţie. Deputaţii vor să sărbătorească şi Ziua Ambulanţei sau a Costumului Tradiţional. Din toate propunerile, doar două au fost adoptate: Ziua Limbii Cehe şi Ziua Limbii Slovace.

Costin Pâslaru PSD: Acum, sincer să fiu, cred că dumneavoastră aţi făcut o glumă pentru că nu toate aceste zile pot fi consi derate, pot fi sărbătorite în România. Sigur, marea majoritata a zilelor au o fundamentare destul de solidă, motiv pentru care colegii au votat aceste zile. Problema e când avem prea multe zile în care nu muncim.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri