Elan Schwartzenberg încearcă să se întâlnească în Israel cu Traian Băsescu

Data publicării:
elan schwartzenberg la Yad Vashem - gandul.info 1

(sursa foto: Anca Simina, jurnalist la gândul.info)

Actualizare 16.15 Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, spune că nu știe despre ce e vorba și nu l-a văzut pe Elan Schwaetzenberg, iar președintele nu a avut decât întâlnirile prevăzute în programul oficial.

-------------------------------

Președintele Traian Băsescu și-a schimbat însă programul în ultimul moment, ca urmare a prelungirii discuțiilor cu premierul Benjamin Netanyahu, și nu a mai venit la Muntele Hertzl, unde urma să depună o coroană de flori la mormântul lui Theodor Hertzl.

În aceste condiții, Elan Schwartzenberg a fost văzut plecând în grabă spre Memorialul Yad Vashem, sperând să se întâlnească acolo cu șeful statului, transmite corespondentul Digi24 în Israel, Cristian Citre

Deocamdată nu se știe dacă omul de afaceri a reușit sau nu să-l întâlnească pe șeful statului.

Elan Schwartzenberg riscă să se aleagă cu mandat internaţional de arestare dacă nu se prezintă la audieri la DNA în dosarul preluării Realitatea Media. Omul de afaceri este învinuit de spălarea banilor, complicitate la înşelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicităţii, a participaţiei improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Surse din anturajul omului de afaceri spun că acesta, având şi cetăţenie israeliană, a plecat în Israel înainte de a fi pus sub învinuire.  

Programul președintelui

Luni, la ora 11.00, la sediul Guvernului israelian, erau programate scurte declaraţii de presă ale preşedintelui României şi ale prim-ministrului statului Israel, Benjamin Netanyahu, urmate de convorbiri ale celor doi oficiali, iar la ora 12.10, la Muntele Herzl, Cimitirul Eroilor Israelieni, trebuia să aibă loc un ceremonial de depunere a unei coroane de flori la mormântul lui Theodor Herzl, potrivit programului anunțat inițial.

Apoi, preşedintele Traian Băsescu trebuia să viziteze, la ora 12.20, Muzeul Memorial al Martirilor şi Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”, urmând ca la ora 12.40 să se desfăşoare ceremonia de aprindere a „Flăcării Veşnice” şi depunerea unei coroane de flori la Memorialul Martirilor.

Traian Băsescu mai are trecută în agenda vizitei de stat vizitarea Memorialului Copiilor şi semnarea în Cartea de Onoare, precum şi participarea la semnarea Declaraţiei de cooperare între Administrația Prezidenţială din România şi Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului „Yad Vashem” din Israel pentru combaterea discriminării, intoleranţei şi antisemitismului.

Conform programului, la ora 13.45, ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Lieberman, oferea un dejun în onoarea preşedintelui României, iar la ora ora 16.15, preşedintele se va afla în Oraşul Vechi, unde va vizita Biserica Sfântului Mormânt şi Zidului Plângerii.

De asemenea, la ora 19.00 este programat un dineu de stat oferit de preşedintele Statului Israel, Shimon Peres, în onoarea preşedintelui României, Traian Băsescu, la reşedinţa prezidenţială "Beit Hanasi".

Marţi, preşedintele Traian Băsescu are programate, la sediul Guvernului, convorbiri cu preşedintele Knessetului, Yuli Edelstein, iar la ora 10.40, va avea loc vizitarea Aşezământului Bisericii Ortodoxe Române la Locurile Sfinte.

Şeful statului are programate, marţi, şi întâlniri cu comunităţile de români din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri