Elena Băsescu: „Banii românilor se duc pe cântăreţii PSD. De-aia nu se transmit meciurile naţionalei la TVR”

Data publicării:
elena basescu mediafax-1

„Absolut incredibil: un cântăreţ membru ‪‎PSD‬, actual parlamentar al ‪‎României‬, primeşte 140.000 de euro de la televiziunea naţională pentru a presta ca prezentator în cadrul unei emisiuni de divertisment”, a comentat astăzi europarlamentarul PDL Elena Băsescu, pe blog și într-o postare de pe pagina de Facebook.

Cel la care face referire Elena Băsescu este Mihai Sturzu, „un artist de renume mondial ajuns în fruntea Tineretului Social Democrat la recomandarea aceluiaşi Victor Ponta”.

„Puteţi vedea pe ce se duc banii românilor şi de ce nu se transmit la ‪‎TVR‬ meciurile echipei naţionale”, arată fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu.

Acuzat de incompatibilitate

Europarlamentarul face radiografia „impasului financiar îngrozitor sub înalt patronajul lui Claudiu Săftoiu” în care se află TVR: „Se fac disponibilizări şi se renunţă la emisiuni consacrate care aduceau un minimum de rating: totul în sprijinul ideii de a „repune pe picioare” televiziunea publică. În numele austerităţii televizuale, s-a renunţat chiar şi la transmiterea meciurilor de fotbal ale echipei naţionale. Lucru care l-a supărat chiar şi pe distinsul premier, cel care afirma joi seară că „mi se pare inadmisibil ca TVR să nu transmită meciul. Foarte bine, o să ne uităm la RomâniaTv”.”

„Ce nu ştiu însă oamenii e că, în timp ce pentru programele importante nu se găsesc bani, sunt fonduri suficiente pentru cântăreţii PSD. Astfel, Mihai Sturzu, un artist de renume mondial ajuns în fruntea Tineretului Social Democrat la recomandarea aceluiaşi Victor Ponta, va avea o emisiune la postul public pentru care va fi remunerat cu 140.000 de euro. Aţi citit bine: un deputat PSD primeşte bani de la TVR ca să facă o emisiune de televiziune! Şi banii nu sunt deloc puţini: vreo 10.000 de euro pe emisiune. Ceea ce-l transformă brusc într-unul dintre cei mai bine plătiţi prezentatori din România. Şi toate astea pentru că în fruntea televiziunii publice avem un meloman cu prenume predestinat: Elvis”, scrie Elena Băsescu, pe blog.

„E dovada cea mai concludentă a clientelismului politic promovat de o Putere a cărei singură deviză este jaful banului public. De bună seamă, cântăreţul cu pricina, care mai este şi deputat al Parlamentului României, este plătit în avans pentru prestaţiile pe care ar urma să le aibă în campaniile electorale de anul viitor”, consideră europarlamentarul PDL.

Elena Băsescu atrage atenția că există şi o incompatibilitate gravă între postura de prezentator tv şi cea de parlamentar, cu încălcarea legilor în vigoare. „Cu menţiunea că, pentru PSD-işti, se pare că există „dispense” (nu papale, ci de la CNA) pentru a face pe artiştii la televizor. Doar au învăţat cu toţii dedublarea de la Victor Ponta de când cu Roşia Montană. Aşa şi Sturzu: dimineaţa e deputat, seara este cântăreţ. Totul numai la TVR!”

„Sintetizând: un deputat al Puterii, membru al aceluiaşi partid cu premierul României care deplângea că meciul naţionalei de fotbal nu este transmis la televiziunea publică, primeşte ilegal 140.000 de euro de la TVR. Ei bine, iată într-adevăr un subiect demn de o comisie de anchetă parlamentară!”, conchide Elena Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri