Elena Udrea: Boc, Ungureanu, Predoiu, Diaconescu, Videanu - posibili candidaţi la preşedinţie

Data publicării:
udrea 20elena 20mfax-55264

Întrebată dacă, în condiţiile în care va fi aleasă preşedinte al PDL, va candida la preşedinţie, Elena Udrea a oferit un răspuns negativ.

„Am spus lucrul acesta, pe lângă faptul că eu consider că va fi o mare victorie pentru clasa politică românească, un mare succes al societăţii, ca în fruntea unui partid puternic să fie aleasă o femeie, nu cred că este momentul să mă gândesc eu la o candidatură în 2014 la Preşedinţia României”, a declarat Elena Udrea, potrivit MEDIAFAX.

Ea a adăugat că va fi obligaţia noii conduceri a PDL să vină cu cel mai credibil candidat la preşedinţie, susţinut de toate formaţiunile de centru-dreapta, și care să câştige alegerile.

Întrebată dacă are în vedere un nume, fosta vicepreședintă a PDL a răspuns că „într-o recuperare de imagine în forţă, esteEmil Boc.

În viziunea acesteia, Mihai Răzvan Ungureanu,Cătălin Predoiu,Cristian DiaconescuşiAdriean Videanuar putea fi alţi candidaţi pentru cea mai înaltă funcție în stat.

„Aş începe cu un candidat care este în partid şi care este într-o recuperare de imagine, în forţă, şi este vorba despre Emil Boc, care a câştigat Primăria Clujului şi care acum evident că recâştigă imaginea după guvernarea pe care a condus-o. Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi un candidat, Cătălin Predoiu ar putea fi un alt candidat, Cristi Diaconescu ar putea fi un alt candidat, Adriean Videanu ar putea fi un alt candidat”, a fost răspunsul Elenei Udrea.

Întrebată dacă a discutat cu aceştia, Udrea a răspuns că o astfel de discuţie se face după ce partidul „îşi găseşte drumul” la Convenţia din 23 martie.

Pe de altă parte, întrebată dacă ea ar putea candida în 2016 la Primăria Capitalei, Udrea a spus că Adriean Videanu ar putea candida din nou.

Elena Udrea: Antonescu, în scădere accelerată de popularitate, candidează Ponta şi Tăriceanu

Liderul PDL Elena Udrea a mai spus că USL va avea doi candidaţi la Preşedinţie, pe Victor Ponta pentru PSD şi pe Călin Popescu Tăriceanu pentru PNL, ea precizând şi că actualul preşedinte al PNL este într-o scădere de popularitate accelerată.

Întrebată de ce îl menţionează pe Tăriceanu printre prezidenţiabili, ea a răspuns: „Păi în opinia mea, dacă USL se rupe, şi se va rupe inevitabil, pentru că vin alegerile europarlamentare şi prezidenţiale şi vor candida separat, atunci nici domnul Antonescu nu mai rămâne în fruntea PNL, pentru că dânsul este într-o scădere de popularitate accelerată după evenimentele de astă vară şi după ce a reuşit să demonstreze incapacitatea de a fi un lider cu adevărat european şi un lider care să aibă idee despre ce înseamnă principiile democraţiei”, a fost răspunsul acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri