Sari la conținut

Elena Udrea, dezvăluiri despre Dorin Cocoș: Nu ţineam banii la comun. Nu făceam multe alte lucruri cu fostul soţ

Reporter: Şi fostul dvs soţ apare în dosarul Microsoft?

Da, fostul soţ e pomenit de un martor în acest dosar.

Aţi spus în declaraţia de avere din 2012 că domnul Pescariu l-a împrumutat pe fostul dvs soţ cu 500 mii de euro.

E oficial, nu e ascuns, e în declarația de avere.

Pentru ce erau banii ăştia?

L-a împrumutat pe fostul meu soţ. Cel mai bine ar fi să-l întrebaţi pe el. Ca înalt demnitar, aveam obligația să declar creditele şi debitele familiei. Le-am trecut aşa cum au fost comunicate. Nu e treaba mea de candidat să vorbesc despre aceste lucruri. Cu toate acestea, da, îmi asum să vorbesc despre acest dosar. Indiferent ce e în acest dosar, justiţia să facă lumină până la capăt.

În declarația de avere depusă la BEC, spuneţi că aţi primit în urma partajului 460 de mii de euro. Nu vă interesează dacă sunt o parte din cele 9 milioane de euro primite de fostul soţ?

Udrea: Să nu faceţi un proces de intenţie, câtă vreme nu ştim dacă aşa au stat lucrurile sau nu. Dacă un singur leu din banii pe care, în urma partajului, soţul meu mi i-a dat s-au obţinut ilegal nu am nicio problemă să-i dau înapoi.

Dvs şi fostul soţ, Dorin Cocoş, vă ţineaţi banii la comun?

Nu. Şi nu făceam multe alte lucruri în comun. Nu cred că sunt singura în situaţia asta. Soţul a venit înainte de căsătorie cu o avere. A fost om de afaceri, a fost şi în timpul căsătoriei e şi acum. Nu s-au amestecat niciodată lucrurile.