Elena Udrea: „Mi se cere să mă retrag din alegeri”

Data publicării:
Udrea elena mfax-3

Nu am nicio implicare în afacerea Microsoft. Soţul meu a fost om de afaceri înainte de a mă cunoaşte, a rămas în timpul căsătoriei şi după ce ne-am despărţit, de un an jumate în continuare a făcut afaceri. Nu le-a făcut datorită mie, nu împreună cu mine. Încercarea de a mă lega de posibilă implicare a fostului soţ în dosarul Microsoft e forţată şi făcută doar pentru a avea un nou motiv de atac împotriva candidatului Udrea”, a declarat Elena Udrea.

E încă o probă că bătălia care se duce în acest moment e pentru a mută electoratul Elenei Udrea în favoarea unui candidat dintre cei doi, Ponta sau Iohannis. Această bătălie e dusă de candidaţii care se vor confruntă în turul 2, de susţinătorii lor, dar în acelaşi timp, uitându-mă cu mare atenţie la lucruri care se petrec în ultimele zile, la analize pe care le fac unii mai informaţi decât mine, la concluziile pe care le trag oameni de regulă cunoscători ai mecanismelor oculte din spatele faptelor, cred că în favoarea celor doi când au intrat şi reprezentanţi ai serviciilor secrete”, a completat candidatul PMP la alegerile prezidențiale.

INTERCEPTĂRI în dosarul Microsoft. Dorin Cocoș: „Am vorbit și cu Elena și a zis: foarte bine”

Interceptări în dosarul Microsoft, compromițătoare, dacă se confirmă, pentru Elena Udrea. Dorin Cocoș, fostul ei soț, dădea de înțeles într-o conversație interceptată de procurori acum o lună că ar fi vorbit cu Elena, nu precizează însă dacă e vorba de fosta lui soție, despre învârtelile care urmau să dea o aparență de legalitate banilor încasați ca mită.

Sunt interceptări pe care procurorii le-au folosit ca probe pentru a obține arestarea lui Dorin Cocoș, dar și a celorlalți trei inculpați: fostul ministru Gabriel Sandu, primarul de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și omul de afaceri Nicolae Dumitru, Niro cum mai este el cunoscut.

Dorin Cocoș și Dinu Pescariu au fost interceptați de procurori în septembrie. Discuția lor a fost interceptată drept o încercare de a crea o aparență legală chiar pentru banii primiți ca mită în dosarul Microsoft. La un moment dat, Dorin Cocoș îl asigura pe Dinu Pescariu că ar fi primit și acordul unei persoane pe care o cheamă Elena.

Discuţie telefonică Dinu Pescariu-Dorin Cocoş

D. Cocoş: Pot să fac asta. Da, măi, cap sec, eu nu am nicio problemă! (...) Am vorbit şi cu mai mulţi avocaţi.

D. Cocoş: Tu (n.r. către D. Pescariu) mi-i dai mie din cont şi-i spun care e problema. Păi hai să ne vedem într-o zi. Ia-ţi un avocat în care ai încredere. (...)

D. Cocoş: Las-o aşa, că e mai bine. Că am vorbit şi cu... cu Elena şi a zis foarte bine.

D. Pescariu: Da?

D. Cocoş: Da.

D. Pescariu: Bravo!

D. Cocoş: Când am spus...că am stat şi m-am gândit...acolo nu scrie că trebuie să-i dau decât după 10 ani. Păi încep să-i dau mâine.

„Nu cunoșteam afacerile soțului meu, nu pentru că nu m-ar fi interesant neapărat, dar am avut atât de multe lucruri de făcut în ultimii zece ani în cariera mea, pentru acest proiect personal pe care eu l-am avut, încât nici timpul necesar nu-l aveam pentru a sta de vorbă. Știam de la început că e om de afaceri, ce să mă intereseze ce face în plus?”, a spusElena Udrea, la Digi24.

Procurorii au şi interceptări ambientale între Dorin Cocoş şi Dinu Pescariu. Cu ocazia unei întâlniri, acesta îi povestea fostului tenismen ce sfaturi a cerut unor avocaţi.

Dorin Cocoş, îngrijorat de propria soartă

D. Cocoş: Ăsta mi-a zis cu teamă (n.r.- un avocat). Şi zic: Măi, dacă ţi-a dat din conturile unui om care (...?)

D. Pescariu: Nu contează. Dar de ce? Să zică el (...?)

D. Cocoş: Mă duc pâna la prezidenţiale, în (...) mea.

Procurorii au la dosar și o nouă declarație dată de primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, care pentru prima oară, n-a exclus ca în afacerea Microsoft să se fi plătit comisioane. Declarația a fost făcută după confruntarea cu Claudiu Florică, omul despre care anchetatorii spun că este creierul afacerii.

Confruntarea lui Gheorghe Ștefan cu denunțătorul

„Inculpatul nu a negat faptul ca în prezența sa s-ar fi discutat despre comisioane în legătură cu reînoirea contractului de licențiere, susținând doar că nu își amintește, pentru că au trecut foarte mulți ani. Inculpatul Gheorghe Ștefan nu neagă nici faptul că l-ar fi prezentat pe Claudiu Florică directorului F. de la Electrica.”

„Gheorghe Ștefan a căzut ca prostu'. Relațiile de prietenie și anturajul lui îl generează în discuția computerelor, ce este interesant e că el ageamiu total, că nu avea ce să discute el de licențe IT”, a spus Cătălin Dancu, avocatul lui Gheorghe Ştefan.

În dosar apar și interceptări ale fostului ministru al Comunicaților, Gabriel Sandu. El vorbește cu o persoană necunoscută despre rolul pe care foștii demnitari Daniel Funeriu și Valerian Vreme le-au avut în dosar.

Gabriel Sandu se consideră țap ispășitor

G. Sandu: Funeriu, dacă are protecție de la PMP și pe Vreme... au și ei un abuz în serviciu când, în fond, ei au făcut toată porcăria asta, deci de la ei a pornit tot, înțelegi, iar ăla care-i cel mai belea sunt eu.

Anchetatorii l-au monitorizat atent și pe omul de afaceri Dumitru Nicolae, poreclit Niro. Așa au aflat cum încerca acesta saă evite un eventual sechestru pe avere.

D. Nicolae "Niro" voia să-și înstrăineze averea

D. Nicolae: Auzi, vorbește tu cu, cum o chema? Cu notărița. Dacă e, luni să-mi pregătiți și mie documente în care să dau acțiunile (n.r. - firmei) donație la copiii mei.

Pe baza acestor dovezi, procurorii au cerut și au obținut arestarea preventivă a patru suspecți din dosarul Microsoft: Dorin Cocoș, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae și Gheorghe Ștefan. Dinu Pescariu nu a fost pus oficial sub acuzare.

Citiți și:
ROMÂNIA FURATĂ. Afacerea Microsoft, sub semnul corupției. Unde s-au dus banii dați de trei guverne
Huffington Post: Gerhard Schroder, Elena Udrea şi Ioan Rus ar fi implicați în dosarul EADS
Emil Hurezeanu: „Afacerea Microsoft plus EADS este considerată cea mai gravă din istoria informaticii”
Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu mai primesc un răgaz. Dosarul Microsoft, amânat din nou în comisia juridică a Senatului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri