Elena Udrea: Nu cred că Traian Băsescu va putea să nu susțină pe cineva la prezidențiale. Un candidat foarte bun ar fi Emil Boc

Data publicării:
basescu boc 5 pagina boc facebook

Elena Udrea a declarat în emisiunea Imparțial că opoziția va trebui să fie coerentă în desemnarea unui candidat la alegerile prezidențiale.

Ori vrem un candidat unic al forțelor politice de centru-dreapta, așa cum cred eu că am avea mai multe șanse, și categoric sprijinit de Traian Băsescu. Până și liderii puterii știu că sprijinul președintelui este esențial și probabil că până și ei se gândesc că ar putea să beneficieze cumva de acest sprijin. Cu atât mai logic mi se pare ca noi să ne gândim, cei de centru-dreapta, și mai ales cei care cumva suntem ai președintelui și ne revendicăm a fi ai lui Traian Băsescu să ne dorim parteneriatul și sprijinul lui Traian Băsescu în competiția din decembrie 2014”, a declarat Elena Udrea.

Despre faptul că Traian Băsescu a spus în urmă cu câteva luni „adio PDL”, Elena Udrea consideră că președintele „nu va putea să nu susțină pe cineva”.

Este foarte important cine vine după Traian Băsescu. Nu cred că va putea să stea deoparte și să nu-și arate susținerea față de un candidat pe care să și-l dorească succesor”, a afirmat deputatul PDL.

Despre o eventuală susținere a lui Mihai Răzvan Ungureanu, Elena Udrea a declarat că el este cel mai bine plasat din punct de vedere al sondajelor.

Eu l-am indicat mereu ca un posibil candidat”, a mai spus Elena Udrea.

În privința candidaturii lui Cătălin Predoiu, deputatul a susținut că și el ar putea fi o soluție „dacă își dorește să candideze”, însă acesta și-a asumat rolul de prim-ministru din umbră.

Acum că și-a asumat rolul de prim ministru din umbră mă gândesc că nu își dorește să fie și candidat la președinție în același timp, dar dacă își dorește, sigur. M-am gândit că sunt două roluri care se suprapun, nu știu dacă se exclud”, a declarat fostul ministru.

În opinia Elenei Udrea, un candidat „foarte bun” ar fi și fostul premier, Emil Boc.

A fost poate chiar mai mult decât mine demonizat în timpul guvernării, prin comparație cu ce se înâmplă acum. Oamenii sunt extrem de dezmăgiți de USL. Prin comparație, oamenii încep să înțeleagă că, totuși, guvernarea PDL a fost o guvernare responsabilă față de ce se întâmplă acum și cred că cel care va beneficia cel mai mult de această schimbare de percepție va fi Emil Boc”, a adăugat Udrea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri