Elena Udrea: Nu sunt de acord să mai facem alianțe cu partide mici

Data publicării:
udrea 20elena 20mfax-52405

Elena Udrea le-a spus, vineri, participanţilor la lansarea moţiunii sale la Bistriţa, că „PDL trebuie să pregătit să intre într-o alianţă, dar nu oricum şi nu în orice condiţii”.

„Niciodată nu voi fi de acord ca PDL să intre într-o alianţă de pe locul doi. Vreau un PDL într-o alianţă ca partener egal al oricui, un PDL puternic, cu drepturi egale. Nu vreau să intrăm la guvernare pe uşa din dos, nu vreau să fim vioara a doua. PDL are nevoie de o schimbare, dar nu de schimbări de brand. Am avut încercări eşuate, iar astăzi partidul nu vrea să mai audă de schimbări de brand. Eu merg cu portocaliul în această campanie şi îmi place că aud imnul PDL”, a spus Elena Udrea.

Un democrat-liberal din sală a întrebat-o cu cine crede că poate intra PDL în alianţă, Udrea răspunzând: „Fiind un partid de centru-dreapta, ne dorim să facem alianţă cu partidele care au aceeaşi viziune ca şi a noastră, aceeaşi orientare şi văd aceleaşi soluţii la problemele cu care se confruntă România. Pentru asta spun că PDL este singurul partid de centru-dreapta din România. Cine vrea să fie cu noi să vină în interiorul partidului. Alianţe cu partide mici, care nu ne aduc nimic, aşa cum s-a demonstrat, nu sunt de acord să mai facem. Toată lumea e binevenită în PDL”.

Elena Udrea s-a referit apoi şi la o posibilă alianţă cu un partid mai mare.

„Dacă vorbim de alianţe cu un partid mare, dacă se întâmplă să se rupă USL, nu putem face alianţă decât cu un partid care are aceeaşi viziune cu cea pe care o avem noi, un partid de dreapta. Problema, astăzi, e liderul acelui partid şi nu sunt de acord să facem vreodată alianţă cu un preşedinte de partid antieuropean, aşa cum e Crin Antonescu, antidemocratic, un om care a atacat instituţiile statului, statul de drept. Dar asta nu înseamnă că partidul pe care îl conduce nu poate fi un bun partener pentru noi în momentul în care suntem pregătiţi şi se creează conjunctura de a intra la guvernare. Să dea Domnul să se creeze conjunctura şi noi să fim suficient de puternici atunci, încât să fim principalul partid dintr-o alianţă care intră să guverneze România”, a adăugat Elena Udrea.

Prezidențiabilul Mihai Răzvan Ungureanu

În conferinţa de presă care a urmat, Elena Udrea a fost întrebată dacă, având în vedere cele afirmate, Mihai Răzvan Ungureanu ar mai putea fi candidatul la alegerile prezidenţiale al unei alianţe a formaţiunilor de dreapta din care să facă parte şi PDL.

„Dacă doreşte, poate să vină în PDL. Dânsul poate rămâne liderul Forţei Civice în continuare”, a afirmat Elena Udrea.

Ea a adăugat însă că, atunci când va fi aleasă preşedinte al PDL, va „asigura” un candidat la prezidenţiale din interiorul partidului, chiar dacă acesta nu se află, în acest moment, în PDL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri