Elena Udrea s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară

Data publicării:
udrea la miscarea populara

Elena Udrea s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară, la numai o zi de când formaţiunea a fost înfiinţată oficial.

Elena Udrea: Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă.

Reporter: V-aţi consultat cu Traian Băsescu înainte de face mişcarea?

Elena Udrea: Fix înainte să fac această mişcare nu, însă în trecut au fost astfel de discuţii, iar Traian Băsescu ne-a atras atenţia că este un proiect greu, este un proiect în care vii să munceşti, iar rezultatele vin în funcţie de cât de multă pasiune pui.

Ea a precizat că nu exclude să se regăsească pe lista pentru europarlamentare a Partidului Mişcarea Populară. Elena Udrea a explicat de ce a ales să părăsescă Partidul Democrat Liberal.

„Lipsa de strategie a unora din partid a făcut ca astăzi în PDL să existe o distanţare de Traian Băsescu care mie mi se pare că face rău PDL. Sunt lideri ai PDL care fac afaceri cu guvernul USL, cu PSD. Când eşti legat de relaţii de afaceri este greu să faci opoziţie adevărată guvernării”, a spus aceasta.

În replică, PDL a trimis numai o comunicat de presă prin care anunţă că ia act de demisia Elenei Udrea: „Doamna deputat Elena Udrea a fost invitată la şedinţa Biroului Permanent al PDL de sâmbătă, (...) pentru a explica poziţiile sale publice la adresa deciziilor luate în cadrul partidului. Doamna deputat Elena Udrea a refuzat invitaţia, iar ulterior şi-a anunţat demisia din PDL. Partidul Democrat Liberal nu poate decât lua act de demisia doamnei Udrea şi de refuzul acesteia de a avea o discuţie deschisă cu conducerea partidului din care a făcut parte”.

Elena Udrea a intrat în politică în 2004, când s-a înscris în Partidul Naţional Liberal. După numai un an a demisionat şi în februarie 2006 s-a înscris în Partidul Democrat. După fuziunea PD cu Partidul Liberal Democrat, al lui Teodor Stolojan, este aleasă secretar executiv al noii formaţiuni - PDL.

În 2008 a fost aleasă deputat, apoi a devenit ministru al Turismului în Cabinetul condus de Emil Boc. Din 2010 până în 2012 a condus Organizaţia de Bucureşti a partidului, însă a demisionat din funcţia de preşedinte al filialei în urma rezultatelor slabe la alegerile locale. Acum se află la al doilea mandat de deputat câştigat pe listele PDL în 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri